Erik Aresta sa k smutnej správe o Barbare vyjadril až s odstupom niekoľkých dní

Erik Aresta, rodák z Rimavskej Soboty zo známeho bývalého dua MC Erik & Barbara  sa k smutnej správe o odchode jeho speváčky vyjadril po niekoľkých dňoch. Túto správu spracovával sám a nemal potrebu venovať sa tomu verejne. „Barbara Haščáková (pre mňa to bola vždy Babka alebo Babuka) bola a bude súčasťou môjho života. Som a budem jej navždy vďačný za krásne roky krátkej, ale o to intenzívnejšej kariéry, bez nej by som asi nebol tam, kde som, a bez nej by som teraz nemohol pravidelne vystupovať a tešiť sa aj po tridsiatich rokoch z vašej priazne. A Barborka bude so mnou a s Ivankou stále, na každom našom vystúpení, ktoré ešte absolvujeme. Takže Babka, ďakujem,“ zanechal odkaz na svojom profile v noci zo stredy na štvrtok. 

Smutnú správu sa dozvedel z médií. „Jej odchod je pre mňa rovnaký šok ako pre vás. Akurát nie som človek, ktorý by to chcel či potreboval zdieľať verejne. Preto ste na mojom FB ani IG nevideli žiadny príspevok. Ale podľa niektorých vašich reakcií mám pocit, že keď som nedal žiadny status na sociálne siete, alebo keď v reportáži na Markíze alebo JOJke nezaznelo aj moje vyjadrenie, tak že mi je to jedno. Verte, že nie je. A nemám potrebu to robiť verejne, dokonca to osobne považujem až za trochu nevhodné. Hovorí sa: venujme tichú spomienku,“ skonštatoval. 

S Barbarou počas intenzívnej kariéry naspievali viacero hitov, absolvovali niekoľko koncertov a boli aj v Japonsku. Duo vzniklo odčlenením z pôvodného zoskupenia Maduar z R. Soboty v deväťdesiatych rokoch. Stalo sa tak asi po roku ich spoločného fungovania s bratmi Matyinkovcami či Ladislavom Dulovičom. Spolu ako duo fungovali približne dva roky a Barbara potom išla sólovou cestou. K ich spoločnému koncertu pri výročiach pôvodného Maduaru nedošlo ani na 25. a ani na 30. výročie. „Bol som s Barbarou v kontakte – rozčuľovali sme sa nad tým, že sme na plagáte na koncert Maduaru, na ktorom sa nezúčastníme, sťažovala sa mi na bláznivú fanúšičku, ktorá na sieťach vytvára jej falošné profily, posielal som jej občas videá z akcií, kde fanúšikovia spievali naše piesne, občas som jej poslal fotky mojej dcérky, z ktorej sa veľmi tešila, alebo sme jej s Elou na narodeniny do videa zaspievali Happy Birthday,“ spomína Aresta, ktorý roky žije v Čechách. 

Smrť slovenskej speváčky Barbary Haščákovej, ktorá zomrela 22. novembra, zaskočila aj jej bývalých kolegov zo skupiny Maduar. Barbara zomrela vo veku 43 rokov na Floride, kde sa presťahovala a bývala už niekoľko rokov. Na Slovensku bola táto správa zverejnená v nedeľu 3. decembra. Haščáková začínala v rimavskosobotskej skupine Maduar, keď mala 14 rokov. V roku 1998 získala aj ocenenie Slávik. 

Smrť Barbary Haščákovej zaskočila členov rimavskosobotskej skupiny Maduar. Neskôr spolupracovala s Erikom Arestom

Zdroj: vobraze.sk