U Ivetky nájdete čerstvé chryzantémy, kyslú a rezanú kapustu i domáci syr

Žlté, biele, fialové i pestrofarebné chryzantémy či tekvičky nájdete v týchto dňoch v neveľkom obchodíku na Ulici B. Bartóka v Rimavskej Sobote. Blížiaci sa koniec októbra a začiatok novembra je už tradične spojený s návštevami cintorínov a uctením si Pamiatky zosnulých. Aj pre tieto prípady sú v zeleninárstve u Ivetky pripravení a zásobovaní tými najkrajšími kvetmi. Chryzantéma sa využíva ako pamätná kvetina na počesť blízkych a je kvetom, ktorý je vhodný na umiestnenie na hrob.

„Mám jednofarebné i trojfarebné kombinácie kvetov. Sú priamo v predajni, v podchode, ale aj na objednávku viem priniesť viac kusov. Zatiaľ sú vo fóliovníku a začínajú sa roztvárať hlavičky a zakvitajú. Budú tak najkrajšie na sviatky,“ povedala Iveta Paprčková, ktorá má dlhoročné skúsenosti s ovocím či zeleninou a pripravená je na všetky väčšie i menšie sezónne udalosti. Kúpiť u nej môžete aj sušené kytice kvetov. V priebehu roka v jej ponuke nájdete čerstvú cibuľku, reťkovku, ale i cesnak, chren alebo zemiaky. Samozrejnosťou sú hrušky, jablká či mandarínky.

„V tomto ročnom období nechýba ani kyslá kapusta robená na domáci spôsob či ďalší elixír na imunitu, rakytník. Máme aj domáci med a orechy. Treba sa prísť pozrieť, určite u mňa nájdete niečo dobré, chutné a zdravé,“ odkazuje komunikatívna, otvorená a úprimná podnikateľka, ktorá má k dispozícii aj pekné tekvičky.

Z tradičného tovaru u nej nájdete miestne maslo a smotanu z Gemerskej mliekarne, ako aj čerstvé syry, bryndzu, tvaroh, či oštiepky od domácich výrobcov z Tisovca či Veľkých Teriakoviec. „Ponuka mliečnych výrobkov, ktoré sú veľmi zdravé, je stále pestrá,“ zdôraznila. Tovar má aj z Maďarska, od miestnych výrobcov, ale aj vlastnoručne vypestovaný.

Predajňu ovocia a zeleniny s rozmanitými chuťovkami nájdete pri vjazde na Hlavné námestie v Rimavskej Sobote, v podchode oproti novej tržnici – Obchodnému centru RS Park.

Zdroj: PR – článok