Kandidát na poslanca v R. Sobote Ivan Andrašovič: Ponúkam občanom svoje riadiace a organizačné skúsenosti

Ivan Andrašovič
Ing. Ivan Andrašovič

 Nie som rodený  Soboťan, v Rimavskej Sobote však žijem a pracujem od roku 1987, keď som sa sem priženil. Som absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre, som ženatý,  mám dvoch dospelých synov a jedného vnuka.

Do Rimavskej Soboty som prišiel  za prácou, áno,  vážení čitatelia,  neklame vás zrak, v 80 – tych rokoch minulého storočia bola Rimavská Sobota dynamicky sa rozvíjajúcim mestom s vyspelým potravinárskym priemyslom, mestom kypiacim životom  a mestom mladých ľudí. Tí si podobne ako ja v Rimavskej Sobote plánovali budúcnosť,  kariéru,  výchovu  detí. Potom však prišli 90-te roky, roky úpadku nášho mesta,  roky zániku pracovných príležitostí a odchodu mnohých ľudí. V meste a aj v regióne rástla nezamestnanosť a kriminalita. Vtedy som sa rozhodol vstúpiť do Policajného zboru  Slovenskej republiky, v ktorom som pôsobil od roku 1993 do konca roku 2021.

Počas svojho pôsobenia  som sa stretol v drvivej väčšine so smutnými príbehmi a osudmi ľudí z nášho regiónu  a vždy som sa im snažil pomôcť radou, dobrým slovom alebo im stačilo vypočutie. Vo svojej funkcii som sa naučil počúvať a zistil som, že každý spor má minimálne dve strany, dva uhly pohľadu a toto je potrebné pri riešení problémov zohľadniť  a nájsť riešenia s chladnou hlavou, bez emócií,  urážok,  pričom oponentov si treba vážiť,  dať im priestor a dohodnúť sa s nimi.  Jedným slovom slušnosť  a úcta k druhému je cesta, ktorou treba ísť pri riešení problémov a hľadaní východísk.

Kandidujem na funkciu poslanca Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote, konkrétne vo volebnom obvode č.3 Sídlisko Rimava – Malohontská. Som bez politickej príslušnosti,  nezávislý,  s podporou strany Hlas -SD.

Rozhodnutie kandidovať na poslanca rimavskosobotského mestského zastupiteľstva vo mne dozrievalo postupne. Za posledné  štyri roky sme boli pri prenosoch regionálnej televízie z rokovaní mestského parlamentu v Rimavskej Sobote svedkami všetkého možného,  len nie svedkami konštruktívneho dialógu,  vzájomnej úcty poslancov a snahy o hľadanie riešení.

Viac ako osem rokov som bol riaditeľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote, ponúkam občanom Rimavskej Soboty svoje riadiace a organizačné skúsenosti, najmä v oblasti bezpečnosti,  ochrany majetku i zdravia a vzhľadom  na to, že som výsluhový dôchodca, aj všetok svoj čas a sily na riešenie problémov  nášho mesta.

Nikdy som neoľutoval, že som prišiel a žijem v Rimavskej Sobote. Milí spoluobčania,  raz za štyri roky  máme možnosť vziať veci riadenia nášho mesta do vlastných rúk. Nepremrhajme ju. Prajem vám šťastnú  ruku vo voľbách a veľa zdravia a šťastia  v osobnom živote.

Zdroj: Ivan Andrašovič, PR – článok

Redakcia sa nemusí stotožňovať s obsahom politickej reklamy.