Zápasníckemu oddielu Lokomotíva R. Sobota patrí pozícia jednotky na Slovensku

družstvo mužov Lokomotívy R. Sobota

Najúspešnejším zápasníckym oddielom na Slovensku sa za rok 2023 stala Lokomotíva Rimavská Sobota. Rimavskosobotskí zápasníci zabodovali na medzinárodne i domácej scéne. Hlavnými tromfami rimavskosobotskej Lokomotívy sú Khrystyna Basych a Akhsarbek Gulaev. K prvenstvu však prispeli tiež mladí zápasníci. „Je to veľký úspech pre náš oddiel. Získali sme zaň pohár. V globále toto poradie klubov odzrkadľuje výsledky na rôznych súťažiach, ktoré sa premietli do bodového vyjadrenia. Rebríček zohľadňuje celkovo účinkovanie vo voľnom i grécko-rímskom štýle na medzinárodných i slovenských podujatiach, ale napríklad tiež v súťažiach družstiev. Prvé miesto sme obsadili s veľkým náskokom pred Dunajplavbou Bratislava a tretia skončila TJ AC Nitra,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti.

Zdôraznil, že majú za sebou veľmi úspešný rok. „Sme spokojní s dosiahnutými výsledkami. Pracujeme v skromných podmienkach, a keď to takto pôjde ďalej, budeme sa z toho len tešiť. Zabrali všetci naši zápasníci,“ dodal.

Šéf rimavskosobotského oddielu pripomenul, že sa zápasníci Lokomotívy presadili na medzinárodných i domácich turnajoch. „Khrystyna Basych vybojovala na juniorských majstrovstvách Európy v Španielsku bronz. Siedme miesto Gulaeva na majstrovstvách sveta mužov v Srbsku predstavuje krásny úspech. Bodovo to bolo vysoko hodnotené. Pekné výsledky sme dosiahli na majstrovstvách Slovenska. Získali sme na nich zlaté, strieborné i bronzové medaily. Zastúpenie sme mali v ligových súťažiach mužov, dorastencov i žiakov, pričom družstvo dorastencov skončilo druhé a muži tretí,“ bilancoval Jozef Radnóti.

Akhsarbek Gulaev (v modrom)

Medzi mládežníkmi vyčnievajú reprezentanti Patrik Vetrák a Filip Ďurčo. Vetrák sa predstavil na európskom šampionáte do 15 rokov v maďarskom Kaposvári a Ďurčo zas na majstrovstvách Európy do 17 rokov v albánskej Tirane.

Patrik Vetrák na ME do 15 rokov

„Ovládnuť rebríček klubov na Slovensku sa nám podarilo druhýkrát v histórii nášho oddielu. V tomto roku si pripomenieme 50 rokov od jeho založenia. Mojím želaním je, aby boli naši zápasníci v novej sezóne predovšetkým zdraví,“ uviedol predseda ZO Lokomotíva R. Sobota.

družstvo dorastencov Lokomotívy R. Sobota

Zdroj: vobraze.sk, foto: vobraze.sk a FB ZO Lokomotíva R. Sobota