Rimavskosobotský zápasník Vetrák mal premiéru na majstrovstvách Európy

Zápasník Lokomotívy Rimavská Sobota Patrik Vetrák sa predstavil na majstrovstvách Európy do 15 rokov. V maďarskom Kaposvári zápolil tento týždeň vo voľnom štýle. Do bojov zasiahol v hmotnosti do 44 kg. Bol to jeho debut na vrcholnom podujatí. Prvým súperom Vetráka bol Mahamed Mahamedau (individuálny neutrálny športovec, bieloruskí a ruskí zápasníci súťažili pod neutrálnou vlajkou ) a prehral s ním na technickú prevahu (0:11). Duel sa skončil pred časovým limitom. Keďže premožiteľ slovenského reprezentanta prehral v ďalšom kole, Vetráka do repasáže nepotiahol.

„Žreb bol nemilosrdný. Netýkalo sa to iba prvého Vetrákovho súpera, ale aj ďalších zápasníkov v jeho vetve pavúka. Odhodlanie mu nechýbalo. Nebol to v podaní Patrika až taký zlý výkon, ako sa to môže zdať. Zabojoval, čo sa dalo. Neukončil jeho súper ten zápas extrémne rýchlo. Škoda, že Patrik nezabodoval, mal na to dva – tri dobré momenty. Víťazstvo však bolo pre neho ďaleko. Jeho premožiteľ bol starší i podstatne skúsenejší,“ uviedol pre vobraze.sk reprezentačný kouč v kategórii do 15 rokov Michal Radnóti, ktorý je zároveň trénerom ZO Lokomotíva Rimavská Sobota.

Podľa jeho slov sú pre Patrika dôležité získané skúsenosti a spoznanie úrovne zápasenia na kontinentálnom šampionáte. „Nech má motiváciu. Aj o rok ešte bude patriť do kategórie starších žiakov. Takéto stretnutie sa s realitou a zažiť to na vlastnej koži je dobrá vec. Nejde iba o jeho zápas, ale aj o tie ďalšie na šampionáte. Platí to o technickej, taktickej, silovej či kondičnej stránke. Táto veková kategória je nabitá. Jednotlivé krajiny v nej môžu postaviť v jednej váhe dvoch pretekárov, medzi kadetmi to už nie je možné,“ doplnil Radnóti.

Na ME do 15 rokov v Maďarsku obsadil piate miesto vo váhe do 68 kg Nikolaj Szilágyi. „Veľmi ma teší toto umiestnenie zápasníka z Košíc. Nebol ďaleko od bronzu. Dosiahol parádny výsledok. Ani v predchádzajúcich rokoch nezískal slovenský zápasník medzi staršími žiakmi medailu na ME,“ povedal mládežnícky reprezentačný kouč z R. Soboty.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Radnótiho