Soboťan Tamáši mieni hlavne pomôcť B. Bystrici a podávať čo najlepšie výkony

Dnes odštartuje úvodným kolom nová sezóna hokejovej Tipos extraligy. Útočník Alex Tamáši, rodák z Rimavskej Soboty, si v nej bude naďalej obliekať dres HC ‘05 Banská Bystrica. „Prípravné obdobie hodnotím určite pozitívne. Venoval som sa v jeho priebehu prevažne tým istým veciam, o ktorých viem, že je potrebné na nich pracovať. V prípravných zápasoch sa mi darilo veľmi dobre, čiže dúfam, že si formu prenesiem aj do súťaže,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťštyriročný Tamáši.

Minulá sezóna bola jeho doteraz najlepšou. A to jednak z hľadiska produktivity (v extralige strelil 9 gólov a zaznamenal 15 asistencií) i toho, že prenikol do seniorskej reprezentácie, v ktorej si zahral na májovom svetovom šampionáte vo Fínsku. Bol pre neho premiérovým. Na severe Európy nastúpil v každom zápase, ktorý tam zverenci Craiga Ramsayho odohrali a v stretnutí proti Taliansku i skóroval. „Od nového ročníka nemám radšej žiadne očakávania. Treba sa sústrediť na našu hru, na dodržiavanie systému. Myslím si, že všetko bude fungovať tak, ako má, pretože máme v Banskej Bystrici kvalitný tím. Určite by som si chcel znovu vylepšiť produktivitu, ale nejdem nijako tlačiť na pílu. Nechám tomu voľný priebeh. Pokiaľ budem hrať dobre, body sa dostavia,“ uviedol center, ktorý sa mieni udržať v reprezentácii. „Ale všetko ukáže čas a záleží od toho, ako sa mi bude dariť. Snažím sa stále držať pri zemi,“ poznamenal.

Uvedomuje si, že nároky na neho budú na klubovej scéne zrejme vyššie ako vlani. „Pokúsim sa tým nezaťažovať a nemyslieť zbytočne na to. Vytváral by som si tým zbytočne tlak sám na seba. Chcem hlavne pomôcť tímu a podávať čo najlepšie výkony,“ povedal Tamáši. „Naše ambície sú skončiť po základnej časti v prvej šestke, aby sme išli priamo do play – off a tam sa všetko uvidí. Ale, samozrejme, všetci v klube sa chcú dostať čo najďalej,“ pokračoval.

S hokejom začínal Alex Tamáši v Rimavskej Sobote. Extraligu hrával aj vo farbách HK Orange 20 i Liptovského Mikuláša. Účinkoval na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho