Tamášiho potešili gratulácie. Puk si privezie domov

Alex Tamáši
Alex Tamáši (vpravo) po prípravnom zápase

Alexa Tamášiho potešili všetky gratulácie, ktoré dostal po premiérovom góle na svetovom šampionáte v hokeji. Uviedol to pre vobraze.sk. Rodák z Rimavskej Soboty spečatil v sobotňajšom dueli víťazstvo Slovenska nad Talianskom. „Nestíhal som to hneď po zápase, ale našiel som si čas na druhý deň, aby som sa každému poďakoval. Celkovo som však bol prekvapený, koľko mojich známych sleduje majstrovstvá sveta,“ dodal stredný útočník HC ’05 Banská Bystrica. Koľko ho tento zásah bude stáť v šatni reprezentačného mančaftu? „Našťastie ma to nebude stáť nič. Tu nie je žiadna tímová kasa,“ odvetil s úsmevom. Puk, s ktorým skóroval, má u seba na pamiatku. Slováci zdolali Taliansko 3:1.

Tamáši považuje Helsinki za veľmi pekné mesto. Včera hokejisti navštívili slovenské veľvyslanectvo v tejto fínskej metropole, kde mali obed. Jeho spolubývajúcim je na izbe Martin Fehérváry, obranca Washingtonu Capitals. Tamáši a Fehérváry, ale napríklad tiež Lučenčan Miloš Kelemen, boli v sezóne 2017/2018 spoluhráčmi na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Tie sa konali v Buffale.

Dvadsaťštyriročný Soboťan má možnosť spoznať kouča Craiga Ramsayho, ktorý priviedol tím spod Tatier na pekinskej olympiáde k bronzovým medailám. „Je to výborný tréner. Vie, čo robí a myslím si, že to vedie dobrým smerom,“ povedal Alex Tamáši. Nastúpil v základnej zostave vo všetkých doterajších šiestich dueloch na MS vo Fínsku.

V základnej skupine sa Slováci ešte stretnú v kľúčovom zápase s Dánskom, ktorý potrebujú zvládnuť, aby prenikli do štvrťfinále. „Myslím si, že určite postúpime do štvrťfinále, pokiaľ budeme hrať tak, ako sme dohodnutí a pristúpime k tomu zodpovedne,“ uviedol Tamáši.

Zranenie kolena neumožnilo hrať na prebiehajúcich majstrovstvách sveta Milošovi Kelemenovi. Na tých vlaňajších v lotyšskej Rige sa však predstavil. Zo ZOH v Pekingu si priniesol bronz. Rodák z centra Novohradu má z BK Mladá Boleslav namierené do zámoria. Podpísal zmluvu s tímom NHL Arizona Coyotes.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho

Tamáši  prispel gólom k výhre nad Talianskom