Revúčanka Kapustová dominovala na majstrovstvách Slovenska v letnom biatlone

Ema Kapustová (vľavo) na snímke z MS v Osrblí

Ema Kapustová rozšírila svoju zbierku titulov z majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Tie sa konali uplynulý víkend vo Vyhniach. Dvadsaťročná Revúčanka zápolila v juniorskej kategórii a počínala si výborne. Zaznamenala dve prvenstvá. Najprv získala titul v rýchlostných pretekoch na 3 km. Kov najcennejšieho lesku si potom rovnako vybojovala vo vytrvalostných pretekoch na 6 km. V obidvoch prípadoch dosiahla Kapustová lepšie časy než najlepšie Slovenky v ženskej kategórii. V auguste žiarila na majstrovstvách sveta v letnom biatlone. V Osrblí si ukoristila medzi juniorkami dve strieborné medaily, na stupne víťazov prenikla v rýchlostných i stíhacích pretekoch.

„Majstrovstvá Slovenska sú v porovnaní s majstrovstvami sveta malé preteky, keďže konkurencia nie je u nás taká veľká. Každé preteky však beriem rovnako, na každé sa snažím pripraviť zodpovedne a vydať zo seba maximum. Je to super spestrenie letnej prípravy a otestovanie si svojej výkonnosti. Som však určite rada, že som získala tieto dva tituly na majstrovstvách Slovenska,“ uviedla pre vobraze.sk Ema Kapustová (Otchenash Team). Netají, že bola favoritkou v obidvoch pretekoch na národnom šampionáte. „Nebudeme si klamať,“ reagovala s úsmevom mládežnícka reprezentantka.

Bežecky nebola podľa jej slov úplne svieža po nedávno skončených majstrovstvách sveta v Osrblí. „Svoju úlohu zohralo aj to, že tam sme pretekali na kolieskových lyžiach a teraz sme behali. Beh je ťažší ako súťaženie na kolieskových lyžiach, hlavný rozdiel vnímam v príchode na streľbu, kde mávam v behu vyššie tepy ako na kolieskových lyžiach. Inak to nie je pre mňa veľký rozdiel. Ale celkovo som bola spokojná s bežeckým výkonmi na M – SR, hlavne vo vytrvalostných pretekoch,“ skonštatovala odchovankyňa revúckeho biatlonu, ktorá je zamestnankyňou VŠC Dukla Banská Bystrica a študuje na UMB.

Strelecky jej to išlo podľa predstáv okrem jednej položky vo vytrvalostných pretekoch. „Mala som stabilnú streľbu,“ doplnila Kapustová, čerstvá dvojnásobná majsterka Slovenska.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB Slovenský biatlon/Igor Stančík