Biatlonistka z Revúcej získala na majstrovstvách sveta v letnom biatlone striebro

Dosiahla výborný výsledok. Potvrdila príslušnosť k svetovej elite. Ema Kapustová získala na majstrovstvách sveta v letnom biatlone striebornú medailu. Dvadsaťročná Revúčanka obsadila druhé miesto v rýchlostných pretekoch junioriek na 6 km. Na strelnici raz minula cieľ. Zlato si vybojovala Lora Hristovová z Bulharska. Tá predstihla slovenskú reprezentantku o 26 sekúnd. Dejiskom svetového šampionátu je Osrblie. Kapustová je odchovankyňou revúckeho biatlonu, no v súčasnosti je už členkou Otchenash Teamu a zamestnankyňou VŠC Dukla Banská Bystrica. Jej trénerom je Martin Otčenáš.

„Striebornú medailu si určite veľmi cením a o to viac, že som ju získala pred domácimi fanúšikmi, na domácej pôde a hlavne pred rodinou. To tomu pridáva väčšiu hodnotu. Som rada, že som si po štvrtom mieste zo štvrtka napravila chuť a dokázala som odovzdať na trati maximum. Škoda tej jednej chybičky na ležke. Mohol byť z toho možno aj najcennejší kov. Ale mám o to väčšiu motiváciu pred zajtrajšími stíhacími pretekmi. Budem robiť, čo bude v mojich silách,“ povedala pre vobraze.sk Ema Kapustová. Ako dodala, fanúšikovia ju hnali na trati dopredu. Pochvaľovala si atmosféru. „Dodávalo mi to energiu. Tým pádom som nejako nestíhala vnímať, že mám toho dosť,“ poznamenala Kapustová. Podľa jej slov je rada, keď je na podujatí veľa fanúšikov a cíti tú atmosféru. „Mňa to tak zdravo motivuje a zdravo dostáva do stresu. Užívam si to,“ skonštatovala Ema. S bežeckým výkonom vyjadrila spokojnosť. Zaznamenala doteraz svoj najväčší úspech v letnom biatlone.

V pretekoch junioriek sa predstavila aj druhá Revúčanka. Bola ňou Tamara Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) a tá sa umiestnila na devätnástej priečke.

Pred dvomi rokmi získal na svetovom šampionáte v letnom biatlone bronz Tomáš Sklenárik, takisto rodák z Revúcej. Medailu si ukoristil v rýchlostných pretekoch juniorov na 7,5 km. Majstrovstvá sveta sa vtedy konali v Česku.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB Slovenský biatlon, Igor Stančík