Poltárčanka Dreisigová bola oporou reprezentačného tímu do 20 rokov v kvalifikácii

reprezentantka Nina Dreisigová s rodičmi

Volejbalistka Nina Dreisigová z Poltára hrala za reprezentačný tím do 20 rokov na kvalifikačnom turnaji o postup na európsky šampionát. Zápolenia v prvom kole, ktorý bol turnaj MEVZA, sa konali minulý týždeň v slovinskom Maribore. Slovenky tam obsadili tretiu priečku. O miestenku na ME budú mať možnosť zabojovať v druhom kole kvalifikácie. Sedemnásťročná odchovankyňa MVK Poltár, ktorá hosťuje v extraligovom VKP FTVŠ UK Bratislava, zanechala dobrý dojem. Vo všetkých piatich zápasoch hrala v základnej zostave a patrila medzi ofenzívne ťahúnky slovenského kolektívu. „V Maribore sa mi hralo veľmi dobre. Myslím si, že som cestovala na turnaj celkom dobre pripravená. Ďakujem za to kondičnému trénerovi u nás v klube a takisto hlavnému trénerovi vo VKP Bratislava Pavlovi Bernáthovi,“ uviedla pre vobraze.sk smečiarka Nina Dreisigová.

V dvoch dueloch bola Dreisigová najviac bodujúcou hráčkou Sloveniek, v jednom sa o to delila s inou spoluhráčkou a dvakrát bola druhou najviac bodujúcou. „Som na seba veľmi prísna. Nerada hodnotím sama seba, ale mala som zo svojich výkonov pomerne dobrý pocit, aj keď stále mohol byť ešte aj lepší,“ reagovala talentovaná ľaváčka, ktorá si v sezóne 2019/2020 zahrala za VK Slovan Rimavská Sobota prvú ligu žien. V máji minulého roka účinkovala v reprezentačnom tíme žien v Zlatej Európskej lige. Nastúpila v nej ako prvá Poltárčanka a odohrala dva zápasy (v Rumunsku a Česku).

Zverenkyne reprezentačného kouča Mareka Maličkého vyhrali minulý týždeň v Slovinsku na turnaji MEVZA tri duely (Chorvátsko, Izrael, Rakúsko), dvakrát súperkám podľahli (Maďarsko, Slovinsko) a priniesli si bronzové medaily. Slovenky viedli v semifinále nad Slovinkami 2:0 na sety, ale napokon im podľahli 2:3. V zápase o tretie miesto potom zdolali Rakúšanky 3:0. „Určite nie som sklamaná, že ešte teraz nemáme zabezpečenú účasť na majstrovstvách Európy. Som skôr hrdá na spoluhráčky a na to, ako sme tento turnaj zvládli a urobili super výsledok,“ povedala Dreisigová.

Nina Dreisigová v útoku

Druhé kolo kvalifikácie sa uskutoční v apríli. „Rozhodne nášmu tímu veľmi verím, pretože máme na to, aby sme postúpili na ME. Volejbal je však šport a nikdy neviete, čo sa stane. Každopádne v kvalifikačných zápasoch urobíme všetko pre to, aby sme sa na šampionát dostali,“ zdôraznila Nina.

V Niké extralige žien figuruje priebežne VKP FTVŠ UK Bratislava na druhom mieste v tabuľke. „Náš cieľ je určite postúpiť do finále, ale treba ísť do toho s pokorou a zároveň s odvahou,“ hovorí Dreisigová. Vlani obsadili volejbalistky VKP aj s Dreisigovou striebornú priečku. Predtým hrala najvyššiu súťaž v drese Projekt RD SVF.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej