Klenovská hráčka Fodorová si priniesla z turnaja Grand Prix v Nitre dve medaily

Klenovská bedmintonistka Laura Fodorová získala na áčkovom turnaji Grand Prix do 15 rokov dva cenné kovy. Vo dvojhre si prebrala v Nitre striebornú medailu a vo štvorhre bronzovú. Fodorová (Družstevník Klenovec) bola vo dvojhre nasadenou jednotkou. V prvom kole mala voľný žreb. Cejzlová (BKK Sliač), s ktorou sa mala v druhom kole stretnúť, na zápas nenastúpila. Vo štvrťfinále Laura presvedčivo zdolala Stašovú (SP Dolný Kubín) 2:0 na sety a v semifinále pokorila rovnako v dvoch setoch Skorkovskú (BKR Púchov). Fodorovej súperkou bola vo finále Šarlayová (BKR Púchov) a nasadenej dvojke podľahla 0:2.

Po boku Laury Fodorovej hrala vo štvorhre Terézia Sopková (BC Prešov). Boli nasadenými trojkami. Zvíťazili v dvoch dueloch a v semifinále ich zastavila dvojica Chylová/Jašková (SP Dolný Kubín). Fodorová so Sopkovou prehrali s nasadenými jednotkami 0:2. Pár z Dolného Kubína zvládol aj finálový duel a vybojoval si napokon zlato.

Súrodenci z Klenovca bronzoví v Bratislave
Bedmintonista Samuel Fodor (Družstevník Klenovec) obsadil na áčkovom turnaji Grand Prix do 17 rokov bronzovú priečku. Ten sa konal v polovici júna v Bratislave. Fodor skončil tretí vo štvorhre. V debli dievčat sa rovnako umiestnila na bronzovej pozícii jeho mladšia sestra Laura.

Partnerom Samuela Fodora bol Matyáš Šulek (AS Trenčín). Boli nasadenými jednotkami. V úvodnom kole mali voľný žreb, Fodor s Matyášom jeden zápas vyhrali v dvoch setoch a v semifinále stroskotali na dvojici Macek/Výboch (PBA Prešov, Zvolen), s ktorou prehrali 0:2 na sety. Ich premožitelia, ktorí boli nasadenými štvorkami, napokon na podujatí triumfovali.

Na stupne víťazov prenikla vo štvorhre klenovská hráčka Laura Fodorová. Tá sa predstavila po boku Nely Bérešovej (KBC Košice). Boli nasadenými štvorkami. V úvodnom kole mali voľno. Fodorová s Bérešovou zdolali vo štvrťfinále súperky v dvoch setoch, no v semifinále nestačili na pár Osadská/Sárená (KBC Košice), ktorému podľahli 1:2. Košická dvojica triumfovala aj vo finálovom stretnutí.

Samuel a Laura Fodorovci

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Martiny Fodorovej