Kickboxer Hrivnák z Klenovca mal na svetovom šampionáte premiéru medzi seniormi. Vlani získal v juniorskej kategórii bronz

Juraj Hrivnák získal vlani na MS medzi juniormi bronz

Kickboxer Juraj Hrivnák z Klenovca debutoval na majstrovstvách sveta v seniorskej kategórii. Ich dejiskom bola portugalská Albufeira. Člen ŠKP Banská Bystrica sa predstavil minulý týždeň v disciplíne K1, súťažil vo váhe do 71 kg. Odchovanec hnúšťanského klubu Kick-box Leon vyhral jeden zápas a jeden prehral. Devätnásťročný Hrivnák zdolal v úvodnom dueli Ismaela El Orcha z Maroka. „Bol to vyrovnaný zápas, zvíťazil som tesne 2:1. Prvé kolo som vyhral, v druhom uspel súper a treťom zase ja. Protivník bol nepríjemný. Pred naším vzájomným duelom som ho nepoznal. V môj prospech zavážila lepšia kondícia,“ uviedol pre vobraze.sk Juraj Hrivnák.

Jeho druhým súperom bol Yildirim Oguz z Turecka a ten zastavil mladého Klenovčana, nedal mu šancu. Ich súboj sa skončil pred časovým limitom. „Turek dominoval v tomto zápase od začiatku. Prehral som technickým knokautom v závere druhého kola. Vtedy som bol ringovým rozhodcom druhýkrát počítaný. Tento súper bol nad moje sily. Je na inej výkonnostnej úrovni, patrí medzi absolútnu svetovú špičku. Oguz získal napokon striebornú medailu. Nemôžem povedať, že som sklamaný. Nie je nič také, čo by som v zápase proti nemu urobil inak,“ povedal slovenský reprezentant.

Vlani si vybojoval Juraj Hrivnák bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v juniorskej kategórii. Považuje to za svoj najväčší úspech. Pred rokom sa šampionát uskutočnil v talianskom Lide di Jesolo. „Súťažiť medzi juniormi a mužmi je veľmi veľký rozdiel. Nemyslel som si, že bude až taký výrazný. Som však rád, že som sa predstavil na svetovom šampionáte a mohol som sa porovnávať s tými najlepšími. Obsadil som delené deviate miesto, na ktorom sme teda skončili viacerí pretekári. Budem ďalej trénovať, aby som bol taký silný, ako sú moji súperi,“ uviedol Hrivnák.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív J. Hrivnáka