Klenovčan má bronz z majstrovstiev sveta. Robí si zálusk na titul

Juraj Hrivnák si urobil veľmi dobré meno vo farbách klubu Kick-box Leon Hnúšťa. Vďaka svojmu kumštu sa presadil na rôznych podujatiach a vlani si priniesol bronz z majstrovstiev sveta juniorov. Mladík z Klenovca teraz prestúpil do ŠKP Banská Bystrica. S hnúšťanským klubom sa rozlúčil tým najlepším spôsobom. Na konci januára triumfoval v ligovej súťaži v Košiciach. Prvenstvo si vybojoval medzi seniormi (K1 – do 71kg). „Bol to môj debut medzi mužmi. Teší ma, že som obsadil v tomto ligovom kole prvé miesto. Naďalej súťažím v najtvrdšom štýle K1. Zápasy v ňom prebiehajú v ringu,“ povedal pre vobraze.sk čoskoro devätnásťročný Juraj Hrivnák. „V ŠKP Banská Bystrica sú lepšie podmienky, preto som tam prestúpil. Je to dôležité, aby som sa ďalej rozvíjal. Budem mať viac zápasov a aj na tréningoch lepších sparingpartnerov,“ priblížil.

Podľa jeho slov hrával aj futbal, no neskôr prešiel ku kickboxu. „Začal som s ním, keď som navštevoval základnú školu. Priviedol ma k nemu otec Ondrej, ktorý sa tiež venoval bojovým športom. Potom prišli i úspechy. Kickbox ma veľmi baví, napĺňa ma. Páči sa mi na ňom, že je to individuálny šport a víťaz môže byť len jeden. Inú záľubu nemám,“ uviedol Hrivnák.

Na mládežníckych majstrovstvách Európy sa predstavil dvakrát. „Najskôr to bolo v maďarskom Győri. V tom období som chodil na ZŠ a kickbox som predsa len nebral až tak vážne. Druhýkrát som na ME štartoval v Budve (Čierna Hora). Zažil som atmosféru na týchto dvoch vrcholných podujatiach a získal cenné skúsenosti do ďalšej etapy kariéry,“ povedal študent Strednej odbornej školy drevárskej vo Zvolene. Na UMB v Banskej Bystrici mieni študovať trénerstvo.

V októbri minulého roka získal kov bronzového lesku (K1 do 71 kg) na majstrovstvách sveta v juniorskej kategórii. Tie sa konali v talianskom Lide di Jesolo. „Tento bronz predstavuje najcennejší úlovok v mojej medailovej zbierke. Mohlo to však v mojej premiére na svetovom šampionáte dopadnúť aj lepšie. Najskôr som zdolal súpera z Maďarska a následne tiež Turka. V semifinále som narazil na reprezentanta Poľska a veru mohol podať rozhodca lepší výkon. Nechcem to už ale nejako rozoberať,“ uviedol Juraj Hrivnák, ktorého filozofiou je čo najskôr zdolať súpera, teda ukončiť duely pred časovým limitom. „Z hľadiska využívania nôh a rúk je to v mojom podaní vyrovnané. Myslím si, že kondične som na tom výborne, snažím sa z toho aj ťažiť,“ dodal.

Hodlá sa zlepšovať a netají svoje ambiciózne plány. „Mám ambície získať v tomto roku zlato na majstrovstvách Slovenska mužov a rozšíriť tak zbierku mládežníckych majstrovských titulov. Chcel by som si potom vybojovať titul na majstrovstvách sveta medzi mužmi, a to najradšej už v tomto roku,“ ozrejmil kickboxer z Klenovca.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Hrivnáka