Kelemen ďakoval rodine. Slafkovský bol spoluhráčom Ďuriša

Miloš Kelemen - RTVS
Miloš Kelemen sa podelil o dojmy

Hokejisti oslávili včera s fanúšikmi v Bratislave bronzové medaily, ktoré získali na ZOH v Pekingu. „Prepísali sme históriu,“ povedal pre vobraze.sk Lučenčan Miloš Kelemen. Dvadsaťdvaročný krídelník hral vo všetkých siedmich zápasoch národného tímu na olympiáde a zaznamenal jednu asistenciu. Slováci si vybojovali prvýkrát pod piatimi kruhmi v ére samostatnosti cenné kovy. „Ďakujem mojej rodine za všetko. Bez nej by som toto nezažil. Je to niečo neskutočné. Stále to neviem opísať. Som hrdý na nás všetkých, na spomínanú moju rodinu, ale aj na rodiny všetkých hráčov, ktoré nám pomohli dostať sa k tomuto,“ uviedol pre RTVS Kelemen, ktorý si oblieka dres BK Mladá Boleslav. „Je nádherné, koľko ľudí sa tu stretlo. Sme nesmierne šťastní, že sme vybojovali pre nich medailu,“ povedal pre RTVS o stretnutí s fanúšikmi na bratislavskom Námestí SNP.

„Určite si naši hráči zaslúžili bronzové medaily. Je to každopádne paráda. Dreli, makali a teraz majú cenné kovy. Odohrali viaceré super zápasy. Tréner Craig Ramsay zvolil taktiku, ktorá slávila úspech a všetkým sadla. Mužstvo bolo zložené presne tak, ako to realizačný tím potreboval,“ povedal pre vobraze.sk krídelník Dalibor Ďuriš, ktorý začínal s hokejom v Rimavskej Sobote. Dvadsaťjedenročný útočník pochádza z Rimavských Zalužian a od minulého týždňa háji farby extraligového MHk 32 Liptovský Mikuláš. „Bronzové medaily predstavujú pre našu krajinu dosť podstatnú vec. Teraz sa na nás budú ostatné krajiny inak pozerať. Toto umiestnenie je výbornou reklamou pre slovenský hokej,“ zdôraznil Ďuriš, bývalý mládežnícky reprezentant.

Do All Star tímu prenikli dvaja slovenskí reprezentanti, a to jednak brankár Patrik Rybár i útočník Juraj Slafkovský. Sedemnásťročný talent sa stal najlepším strelcom olympijského turnaja, dal sedem gólov. Zároveň získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča turnaja (MVP), bol i najproduktívnejším hráčom. „Brankár Rybár ukázal veľké veci. Má výraznú zásluhu na zisku bronzu. Chytal super. Zoberme si iba to, že vo štvrťfinále nedostal v nájazdoch od hráčov USA ani gól, v semifinále inkasoval od Fínov raz a dueli o bronz si udržal proti Švédom čisté konto,“ povedal Dalibor Ďuriš. V HKM Zvolen boli z bronzového kolektívu jeho spoluhráčmi Miloš Kelemen i Peter Zuzin.

Hokejisti skončili na olympiáde tretí. Kelemen prinesie medailu do Lučenca

Medzi hráčske zastávky Ďuriša patrí Mountfield HK Hradec Králové. V tomto klube účinkoval aj Juraj Slafkovský. „On hral za dorast, ale pár zápasov odohral i za juniorský tím, v ktorom som pôsobil. Aj s nami trénoval. Poznáme sa s Jurajom. Olympijský turnaj mu vyšiel výborne. Toto mu veľmi pomôže v jeho ďalšej kariére. Svojimi fyzickými parametrami nevyzerá ako sedemnásťročný chalan,“ uviedol Ďuriš.

Extraligového hokejistu Alexa Tamášiho (HC ’05 Banská Bystrica), rodáka z Rimavskej Soboty, upútalo predovšetkým to, ako slovenskí hráči korčuľovali. Poukázal aj na častú streľbu. Samozrejme, upútal ho Juraj Slafkovský.

Jedným z asistentov kouča Ramsayho bol na ZOH Andrej Podkonický, ktorý je synom Jána Podkonického. Toho priaznivci hokeja v Rimavskej Sobote môžu poznať ako kormidelníka tunajšieho HKM.

Kelemen debutoval na olympiáde

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofoto RTVS