Kelemen debutoval na olympiáde

Miloš Kelemen vľavo
Miloš Kelemen vľavo

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou úvodné vystúpenie na zimných olympijských hrách v Pekingu. Zverenci trénera Craiga Ramsayho podľahli Fínsku 2:6. Medzi hráčov, ktorí si odkrútili premiéru na Hrách, patril Miloš Kelemen. Dvadsaťdvaročný Lučenčan nastúpil v druhej útočnej formácii. Dravý krídelník sníval o tom, že si zahrá pod piatimi kruhmi. Bol veľmi šťastný, že sa dostal do nominácie na ZOH. „Olympiáda je ešte viac ako majstrovstvá sveta,“ vravel pre vobraze.sk Kelemen.

Na decembrovom Švajčiarskom pohári vo Vispe bol najproduktívnejším hráčom slovenského mančaftu. Zaznamenal tri góly a jednu asistenciu. Príkladne zabojoval o miesto v olympijskom tíme. Účasť na Hrách v Pekingu si Slováci zabezpečili vlani na kvalifikačnom turnaji v Bratislave.

Prelomovou pre Miloša Kelemena bola minulá sezóna, v ktorej sa výrazne bodovo presadil. S tímom HKM Zvolen získal majstrovský titul a prvýkrát sa predstavil na svetovom šampionáte seniorov. Ten sa uskutočnil v lotyšskej Rige a hokejista z centra Novohradu sa na ňom zapísal aj do streleckej listiny, keď prekonal ruského brankára. V aktuálnom ročníku pôsobí v českom extraligovom BK Mladá Boleslav. Na konte má päť gólov a dvanásť asistencií. Kelemen bol mládežníckym reprezentantom, zahral si na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. V drese bratislavského Slovana si vyskúšal KHL.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Instagram M. Kelemena