V Tisovci majú štyroch kandidátov na primátorskú funkciu a vyše 30 na poslancov

Mestský úrad Tisovec

V Tisovci budú v jesenných komunálnych voľbách kandidovať na primátorskú funkciu štyria kandidáti. Sú nimi príslušník Policajného zboru SR Matej Binder (32), zástupkyňa riaditeľky pre ekonomické a technické činnosti Hana Homoľová (45), šofér Pavel Karas (39) a náčelník mestskej polície Ján Vengrín (47). Binder, Homoľová i Karas kandidujú ako nezávislí, Vengrín za hnutie Sme rodina.

V prvom volebnom obvode prejavilo záujem o poslanecký mandát v mestskom zastupiteľstve 32 uchádzačov. Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Denisa Mániová. Voliči si v ňom zvolia desať poslancov. V druhom volebnom obvode (Rimavská Píla) majú interes o mandát poslanca dvaja záujemcovia, voliči z nich zvolia jedného.

Dvaja z uchádzačov o primátorské kreslo zároveň kandidujú na poslancov (Homoľová, Binder). O poslanecký mandát má záujem štrnásť nezávislých kandidátov a ostatní sa uchádzajú o dôveru voličov za rôzne strany a hnutia. Svoje želiezka v ohni má Smer – SD, Sme rodina, KDH, Republika, Za ľudí, Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, Národná koalícia či Domov – národná strana. O hlasy voličov zabojuje 8 žien a 26 mužov. Zo súčasných jedenástich poslancov nekandiduje Jaroslav Hecko.

Kandidátne listiny bolo potrebné doručiť do včerajšej polnoci. Mestská volebná komisia ich preskúma a rozhoduje aj o registrácii kandidátov.

O funkciu primátora Tisovca sa bude uchádzať Ján Vengrín

Zdroj: vobraze.sk, Denisa Mániová (zapisovateľka)