Poslankyňa Homoľová má záujem o primátorskú funkciu v Tisovci

Hana Homoľová sa bude v jesenných voľbách uchádzať o primátorskú stoličku v Tisovci. Táto poslankyňa mestského zastupiteľstva to potvrdila pre vobraze.sk. Ako dodala, ide kandidovať ako nezávislá a už aj začala zbierať potrebné podpisy od občanov. „Mám skúsenosti z pôsobenia v samospráve. Som vo veku, v ktorom má človek ešte chuť i silu pracovať a chcem ponúknuť to, v čom som doma,“ uviedla Homoľová (45), ktorá je zástupkyňou riaditeľky pre ekonomické a technické činnosti v Evanjelickom gymnáziu v Tisovci.

Rozhodnutie kandidovať na primátorskú funkciu nie je podľa jej slov jednoduché. „Uvedomujem si mieru zodpovednosti a všetko, čo je spojené s touto funkciou. Práca s ľuďmi je v aktuálnej dobe a v dnešnej spoločnosti veľmi náročná, takže z tohto pohľadu to nebude jednoduché. Práca primátora a fungovanie mestského úradu je službou občanom. V rámci mojej pozície sa chcem snažiť vyjsť im v ústrety,“ povedala Hana Homoľová.

Poslankyňou mestského zastupiteľstva je druhé volebné obdobie. Pred štyrmi rokmi sa už uchádzala o primátorskú funkciu, ale viac hlasov od voličov získala Irena Milecová. Tá však už oznámila, že nebude opätovne kandidovať na primátorskú funkciu. „Som o štyri roky skúsenejšia. Získala som ešte širší obraz o dianí v samospráve. Týka sa to aj rôznych projektov. Predtým som bola poslankyňou, keď viedol mesto Peter Mináč, teraz som poslankyňou počas primátorovania Ireny Milecovej. Boli to dve rôzne obdobia. Za posledné štyri roky som si okrem iného zdokonalila šoférske schopnosti. Mala som vodičský preukaz, ale vyše dvadsať rokov som nejazdila na aute. Všetko má svoj čas,“ vyjadrila sa Homoľová.

Ako vidí svoje šance vo voľbách? „Ľud rozhodne, koho chce mať na primátorskej stoličke v Tisovci,“ odpovedala Hana Homoľová.
Kandidatúru na primátora mesta pod Hradovou už pre ňou verejne oznámil náčelník tisovskej mestskej polície Ján Vengrín, ktorý zároveň zastáva funkciu okresného šéfa hnutia Sme rodina.

Zdroj: vobraze.sk, foto: vobraze.sk a album H. Homoľovej