O funkciu primátora Tisovca sa bude uchádzať Ján Vengrín

Zľava: Ján Vengrin, Boris Kollár a Igor Kašper

V Tisovci bude na post primátora mesta kandidovať v jesenných komunálnych voľbách Ján Vengrín. Oznámil to dnes v prítomnosti predsedu Národnej rady SR a zároveň šéfa hnutia Sme Rodina Borisa Kollára. „Je to dlhoročný spolupracovník našej strany. Som veľmi rád, že prevzal zodpovednosť a ohlásil kandidatúru na primátora,“ povedal Boris Kollár.

Ján Vengrín je náčelníkom Mestskej polície v Tisovci a zároveň zastáva post okresného predsedu hnutia Sme rodina. Ako na brífingu v spoločnosti CSM Industy uviedol Ján Vengrín, ďakuje za prejavenú dôveru Borisa Kollára i Igora Kašpera.

„Je to pre mňa veľký záväzok. Záleží mi nielen na meste, ale aj na regióne, kde žijem,“ povedal a dodal, že samotná dlhodobá práca, odkedy sa stal okresným predsedom Sme Rodina, ho viedla k zámeru kandidatúry. “Je tu aj výsledok ktorý sa dostavil a chcel by som v tom pokračovať. Až mi bude umožnené a ľudia ma zvolia, tak chcem byť dobrý primátor Tisovca,“ povedal Vengrín.

Je prvým záujemcom, ktorý v Tisovci verejne ohlásil záujem kandidovať na post primátora. Nevedel sa vyjadriť k tomu, koho považuje v Tisovci za najsilnejšieho protikandidáta. „Postavím sa voči každému, kto bude kandidovať na pozíciu primátora,“ dodal.

Predseda parlamentu navštívil v Tisovci aj firmu Ekometal, ktorá, vyrába komponenty aj pre výrobcov zbraní a mohla by úzko spolupracovať a participovať ako subdodávateľ na zákazke, ktorú získala od vlády firma CSM Industry. Po návšteve bryndziarne Brysyrt a návšteve rodného domu politika a rodáka Dr. Vladimíra Clementisa smeruje Boris Kollár do Rimavskej Soboty. Podľa jeho slov majú na pláne rokovanie o prípadnej výstavbe novej budovy nemocnice namiesto neodkončeného B pavilónu v Rimavskej Sobote. „Je to pre región veľmi dôležitá vec a teraz sa láme chlieb,“ dodal pre vobraze.sk Kollár.

Pozrite si návštevu Borisa Kollára v CSM Industry Tisovec

Zdroj: vobraze.sk

Ku kandidatúre v Tisovci sa otvorene zatiaľ nikto neprihlásil. Jasné stanovisko má zatiaľ len Mináč