Šimko by chcel pokračovať ako primátor R. Soboty

Jozef Šimko

V komunálnej politike hodlá pokračovať. Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko sa bude v jesenných komunálnych voľbách opätovne uchádzať o túto funkciu. A to ako nezávislý kandidát. Pre vobraze.sk to potvrdil dôveryhodný zdroj. Hoci Šimko avizoval, že 29. augusta nám povie, či bude v jesenných voľbách znovu kandidovať na primátora, neurobil tak jednak včera a ani dnes. Naša redakcia ho kontaktovala v priebehu týchto dvoch dní niekoľkokrát. Cez svoju sekretárku dnes odkázal, že sa to dozvieme o polnoci. Jeho rôzne vyjadrenia však naznačovali, že pravdepodobne bude opäť kandidovať na primátora.

Jozef Šimko je primátorom Rimavskej Soboty tretie volebné obdobie. Prvýkrát vyhral komunálne voľby v roku 2010, volebné víťazstvo zaznamenal tiež v roku 2014 a najväčšej podpore voličov sa tešil na jeseň 2018. Počet hlasov, ktoré získal v jednotlivých voľbách, mal stúpajúcu tendenciu.
Šimko je zároveň poslancom Národnej rady SR i poslancom Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja.
Záujem kandidovať na primátorskú funkciu v Rimavskej Sobote ohlásili Zsolt Lajka, Csaba Horváth, Nadežda Demeterová, Ivan Hazucha a Jaroslav Bagačka. Kandidátne listiny je potrebné doručiť do dnešnej polnoci. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra. V rovnakom termíne sa budú konať i regionálne voľby.

Zdroj: vobraze.sk