Policajt Binder si robí zálusk na post primátora Tisovca

V jesenných komunálnych voľbách sa Matej Binder mieni uchádzať o funkciu primátora Tisovca. Potvrdil to pre vobraze.sk. Ako doplnil, kandidovať bude ako nezávislý a už aj zbiera potrebné podpisy od občanov. „Podnetom k tomu, že som sa rozhodol kandidovať na primátora, bolo to, že som rodený Tisovčan a chcem tam konečne niečo zmeniť, aby sa ľudia mali lepšie. Mesto na tom nie je veľmi dobre, čo sa týka pracovných príležitostí. To je najväčší problém, ktorý máme v našom mestečku. Mladí ľudia musia odtiaľto odchádzať za prácou. Starší ľudia si tu tiež nevedia nájsť pracovné príležitosti,“ povedal Matej Binder (32).

Matej Binder si oblieka policajnú uniformu. Ako dodal, pracuje ako príslušník pohotovostnej motorizovanej jednotky poriadkovej polície v Banskej Bystrici. „V súčasnej práci je mojím poslaním pomáhať a chrániť občanov našej republiky, častokrát aj za cenu ohrozenia vlastného zdravia, rovnako som odhodlaný zastávať a presadzovať aj záujmy nášho mesta a jeho obyvateľov,“ uviedol Binder. Skutočnosť, že doteraz nepôsobil v samospráve, nepovažuje za svoj hendikep. Poznamenal, že chce zároveň kandidovať aj na post poslanca tisovského mestského zastupiteľstva.

O primátorskú funkciu zabojujú v Tisovci tiež náčelník mestskej polície Ján Vengrín a poslankyňa mestského zastupiteľstva Hana Homoľová. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra. V rovnaký deň sa budú konať tiež regionálne voľby.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Bindera