Karas prejavil záujem o funkciu primátora Tisovca

Pavel Karas sa rozhodol kandidovať na post primátora Tisovca. Potvrdil to pre vobraze.sk. Ako nezávislý kandidát už odovzdal aj potrebné podpisy od občanov na mestskom úrade. Urobil tak ako prvý uchádzač o primátorskú funkciu v meste pod Hradovou.

„Za posledných desať – pätnásť rokov sa v Tisovci nič neurobilo. Moja kandidatúra teda vyplýva z nespokojnosti,“ tvrdí Pavel Karas (39). Ako dodal, nemal v pláne odovzdať podpisy za jeho kandidatúru ako prvý. „Bol som milo prekvapený, ako rýchlo sa mi tie podpisy podarilo vyzbierať. Nechcel som tie hárky držať doma. Osobne som ich odovzdal už 8. júna,“ povedal.

Ako ďalej uviedol, doteraz sa v komunálnej politike neangažoval. „Pozeral som si videozáznamy zo zasadnutí mestského zastupiteľstva, aby som bol v obraze. Počúvam tam slová ako nedá sa, nevieme, nemôžeme, nemáme peniaze. Sú však veci, ktoré sa dajú urobiť aj svojpomocne, ale u nás v Tisovci sa to nedá. Príkladom je Utekáč, alebo aj niektoré iné dediny. Z inej oblasti môžem spomenúť, že deti nemajú kam ísť. V meste nemáte iné športy, ako je futbal,“ tvrdí Pavel Karas a pokračoval: „Chcem priniesť nové myšlienky. Sú veci, ktoré sa roky odkladajú a pritom ich dokáže urobiť pár ľudí za krátky čas.“

Karas podľa jeho vyjadrenia býval tridsať rokov v Tisovci a deväť rokov žije v Rimavskej Píle. Doplnil, že pracuje ako šofér nákladnej dopravy.

Ako vidí svoje šance v súboji o post primátora? „Každý, kto kandiduje, si verí. Platí aj v mojom prípade. Uvidíme, ako to dopadne, hlavne aby všetko prebehlo v duchu fair play, aj na sociálnych sieťach. Nech si ľudia vyberajú, koho chcú,“ odvetil Pavel Karas.

Kandidatúru na primátorskú funkciu v Tisovci už verejne oznámili Ján Vengrín (Sme rodina), Hana Homoľová a Matej Binder, obidvaja ako nezávislí kandidáti. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Karasa