Predstavili 20 kandidátov na poslancov do MsZ za hnutie Alternatíva 2022

Hnutie Alternatíva 2022 predstavilo 20 kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote. Urobili tak v piatok pri bazénoch v neďalekej rekreačnej oblasti na Kurinci. „Nesľubujeme, že urobíme nemožné veci, ale sľubujeme odbornosť, vysokú politickú úroveň v meste, dobrú komunikáciu a spoluprácu. V takejto atmosfére príde aj rozvoj aj stabilita,“ povedal Obaidullah Mir zo strany Za ľudí. Ako jej zástupcovia avizujú, Kurinec má budúcnosť a budú podporovať ďalší rozvoj tejto rekreačnej oblasti. „Budeme hľadať riešenia, ako Kurinec spojazdniť, ako celoročnú rekreačnú turistickú možnosť,“ povedal Attila Halász zo strany Aliancia. Zároveň pozvali všetkých šiestich kandidátov na post primátora, aby sa zúčastnili fóra „primátor 2022″, predstavili voličom svoj program a zodpovedali na otázky, ako znovu dosiahnuť stabilitu, spoľahlivosť a rozvoj v Rimavskej Sobote. Hnutie Alternatíva 2022 tvorí sedem strán: Aliancia – Szövetség, OĽaNO, SaS, Za ľudí, KDH, Progresívne Slovensko, Spolu.

Zoznam kandidátov

Volebný obvod č. 1 – pedagóg a bývalý športovec Ladislav Rigó, ekonóm pôsobiaci v R. Sobote, Zoltán Molnár, ekonómka a manažérka spoločnosti s pôsobnosťou nielen v R. Sobote Iveta Komorová.

Volebný obvod č. 2 – zástupca riaditeľa školy a bývalý poslanec mesta Zsolt Főző, inžinier Mikuláš Csirmaz ml., elektrotechnik, projektant, revízny technik a člen výboru mestskej časti Branislav Veselko, finančný poradca a niekdajší športový tréner mládeže Július Vrábeľ.

Volebný obvod č. 3 – poslanec BBSK, podnikateľ Ferenc  Auxt, architekt Kristián Szabó, elektrotechnik a manažér Jozef Hrablay, lekár a hlavný expert pre zdravotníctvo v strane Za ľudí Obaidullah Mir.

Volebný obvod č. 4 – podnikateľ v gastronómii Attila Halász, manažér pre kľúčových zákazníkov v oblasti farmácii Jozef Juhász, pedagóg, politik a bývalý poslanec mestského zastupiteľstva Viliam Vaš, ekonóm a manažér Róbert Szókovács, občianska aktivistka Viera Dankovičová, podnikateľ a politik Branislav Bukviar.

Volebný obvod č. 5  – stavebný inžinier, poslanec BBSK a mestského zastupiteľstva Zoltán Cziprusz, štátny zamestnanec a poslanec mestského zastupiteľstva Tomáš Sliva, občiansky aktivista a člen výboru jednej z mestských častí Tibor Mihály.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk