Na volejbalovom memoriáli v Hnúšti triumfovali Krupinčanky. Iskra skončila štvrtá

Mestská športová hala v Hnúšti bola včera dejiskom volejbalového turnaja kadetiek. Memoriál Michala Lumnitzera ovládli hráčky TJ ŠK VK Krupina. Tie vyhrali všetky svoje zápasy. Na 18. ročníku podujatia zápolilo päť kolektívov. Hnúšťanská Iskra obsadila štvrtú priečku. Raz zvíťazila a trikrát ťahala za kratší koniec, nazbierala päť bodov. Domáci tím viedla trénerská dvojica Igor Pasiar a Adriana Beregiová. Tá mala priestor na skúšanie hráčok a obmenu zostavy. Hnúšťanky v úvodnom vystúpení podľahli Krupinčankám 1:2 na sety. Iskra v druhom dueli zdolala Žiarčanky 3:0, potom prehrala s Banskou Bystricou 1:2 a v záverečnom stretnutí podľahla Prešovčankám 0:3.

Hralo sa systémom každý s každým, na tri hrané sety. Získanie každého setu znamenalo jeden bod do tabuľky. Súboje prebiehali na dvoch ihriskách. Hnúšťanská trénerka nehodnotila účinkovanie tímu negatívne. „Bola to naša prvá herná previerka v prípravnom období. Kľúčové nebolo umiestnenie v tabuľke, ale predovšetkým to, aby si všetky dievčatá hrali a aj si skutočne zahrali,“ uviedla pre vobraze.sk Adriana Beregiová.

V drese Iskry sa po roku znovu predstavili Nina Piaterová a Kristína Svinčiaková. Hnúšťanské farby hájili dve hráčky z Rimavskej Soboty, ktoré v Hnúšti pôsobili už vlani – Zuzana Boldišová a Dominika Hrivnáková. Líderka domácich Ema Boľfová, ktorá si už vyskúšala aj prvú ligu žien, si v závere minulého ročníka zahrala na majstrovstvách Slovenska starších žiačok. Účinkovala na nich v zostave MŠK Žiar nad Hronom a bude jej to pripomínať bronzová medaila. V Iskre nebude pokračovať štrnásťročná Nina Reptišová, ktorá odišla na hosťovanie do ŠKM Liptovský Hrádok.

Káder Iskry na memoriáli tvorili: Ema Boľfová, Tamara Vrábľová, Nina Piaterová, Kristína Svinčiaková, Nina Antalová, Zuzana Boldišová, Dominika Hrivnáková, Bianka Sýkorová, Nela Hrušková, Lucia Brndiarová, Zoja Parobeková. Za najlepšiu hráčku domáceho družstva bola vyhlásená Hrušková.

Konečné poradie: 1. TJ ŠK VK Krupina (štyri výhry – 11 bodov), 2. ŠK Elba Prešov (tri víťazstvá, jedna prehra – 8 bodov), 3. ŠVK Tatran Banská Bystrica (dve výhry, dve prehry – 6 bodov), 4. VK Iskra Hnúšťa (jedna výhry, tri prehry – 5 bodov), 5. MŠK Žiar nad Hronom (päť prehier – 0 bodov).

Zdroj: vobraze.sk