Smer zverejnil kandidátov na poslancov v R. Sobote

Strana Smer – SD zverejnila mená kandidátov na poslancov rimavskosobotského mestského zastupiteľstva. Ako pre vobraze.sk priblížil poslanec MsZ Ivan Hazucha, ktorý je okresným šéfom strany Smer-SD, ich zoznam pozostáva z deviatich kandidátov a tvorili ho asi mesiac, ako oslovovali ľudí na návrh členskej základne a aj okresnej rady. „Oslovovali sme ľudí, ktorí majú ochotu pracovať, čo je prvou podmienkou. Ďalšou je, že kandidát musí byť aspoň trochu známy. Myslím si, že títo ľudia sú dostatočne známi. Všetci kandidáti sú so súhlasom okresnej rady a ani z členskej základne nikto nevzniesol pripomienku,“ priblížil Hazucha.

Medzi menami je v prvom volebnom obvode súčasná poslankyňa mestského zastupiteľstva Eva Bornayová, ako aj bývalý automobilový pretekár Ľudovít Pollák, ktorý kandiduje prvýkrát.

V druhom volebnom obvode kandiduje terajší poslanec Robert Kuvik a niekdajší poslanec zastupiteľstva Ján Végh. V treťom obvode sa uchádzajú o dôveru voličov manažér Ján Séleš a vedúci pobočky zahraničnej spoločnosti Ján Šimon. V štvrtom obvode sú to terajší poslanec MsZ Ivan Hazucha a Dušan Hlinka. Ten už v minulosti sedel v poslaneckých laviciach a v roku 2014 sa uchádzal o primátorskú funkciu. Deviatou kandidátkou je Aneta Vargicová. Tá už bola takisto členkou poslaneckého zboru, predtým sa angažovala v SNS. Hazucha kandiduje tiež na primátora.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra. Kandidátne listiny je potrebné doručiť do 30. augusta. Platí to pre uchádzačov o post poslanca mestského zastupiteľstva i záujemcov o primátorskú funkciu.

Zdroj: vobraze.sk