Poslanec Dusza si robí zálusk na post primátora Tornale

Podnikateľ Štefan Dusza sa uchádza o primátorské kreslo v Tornali. Kandiduje ako nezávislý. O priazeň voličov zabojuje po tretíkrát. V súčasnosti je poslancom mestského zastupiteľstva. „Už roky sa snažíme plážové kúpalisko oživiť a dostať ho do niekdajších výšin. No nedarí sa nám to a zvlášť v tomto volebnom období, v ktorom pôsobím ako poslanec mestského zastupiteľstva. Mrzí ma to, veď bolo vyvinuté enormné úsilie na začatie rekonštrukcie a prestavby tohto diela a naopak došlo k jeho uzavretiu. Vidím v tom premárnenú príležitosť, v rekonštrukcii zase potenciál pre rozvoj mesta. Ako primátor by som chcel predovšetkým prestavbu dotiahnuť do úspešného konca. Podľa mňa by to bola šanca na oživenie mesta, na udržanie tunajšej mládeže a rozvíjanie cestovného ruchu, “uviedol pre vobraze.sk Štefan Dusza (59), ktorý je rodený Tornaľčan.

Obaja jeho synovia sa uplatnili v letectve a žijú mimo mesta, hoci trvalé bydlisko majú ešte v Tornali, neplánujú sa tam vrátiť. Aj na príklade svojej rodiny vidí, že mesto treba zmeniť a formovať tak, aby to bolo príťažlivé aj pre mladých, aby neodchádzali a našli si uplatnenie sa v rodnom meste. Je absolventom Vysokej školy ekonomickej v Bratislave, kde vyštudoval zahraničný obchod. Jeho životná púť viedla od štátnej správy cez výrobný podnik až po súkromné podnikanie. Už viac ako tridsať rokov podniká, má bohaté manažérske a organizačné schopnosti. A práve to by chcel využiť a premeniť na výsledky v prospech mesta.

„ Kto ma pozná vie, že nie som človek slov, ale skôr činov. V tejto ťažkej dobe niečo sľúbiť by bolo príliš odvážne a nekorektné. Ale okrem prežitia by som chcel urobiť aj krok vpred. Máme značné rezervy v oblasti rozvoja a skultúrnenia mesta, či sa to týka stavania bytov, cestovného ruchu, vytvorenia pracovných príležitostí, športu a mohol by som to ďalej vymenovávať. V Tornali treba priložiť ruky k dielu, a to sa týka aj primátora, aj úradu,aj poslancov, ale aj obyvateľov mesta,“ skonštatoval.

V Tornali majú štyroch kandidátov na primátorskú funkciu. Okrem Štefana Duszu sú nimi Marian Dorkin, Erika Győrfiová a Róbert Jóry Terajšia primátorka Anna Szögedi sa o tento post už neuchádza. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk