Primátorka Tornale uvoľní svoje kreslo. K nástupcovi bude kolegiálna

Anna Szögedi sa už nebude uchádzať o funkciu primátorky Tornale. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedla, je rozhodnutá nekandidovať v jesenných komunálnych voľbách. „Urobili sme v meste pár pekných vecí, ale čas a vek pribúda. Chcela by som si oddýchnuť, už to stačilo, nech nastúpi mladšia generácia. Tak to má byť,“ povedala primátorka mesta Tornaľa, ktorá je na tomto poste tretie volebné obdobie.

„Jasne som vedela, že robím posledné obdobie, a to už od roku 2018, kedy som vyhrala voľby. Chcela som podokončovať projekty,“ priblížila Szögedi, ktorá je obzvlášť rada, že sa im podarilo urobiť kanalizáciu a čističku v hodnote 13 miliónov eur v meste a neminúť z rozpočtu mesta ani cent. „Možno sa nepodarilo všetko, ale rozbehnuté boli pekné projekty. Aj minulý mesiac sme dokončili asfaltovanie za 220-tisíc eur z projektu. Kto má rozpočet, nech ide do projektov. Aj keď je to ťažké a zdĺhavé, ale predsa sa to oplatí,“ odporúča Anna Szögedi a dodáva, že dôležitá je aj dôvera a podpora v mestskom zastupiteľstve. 

Mesto podľa jej slov bude odovzdávať s prebytkom financií. Ako poznamenala, samosprávu prebrala pred 12 rokmi podľa prepočtov boli v nútenej správe. „Zle mi vtedy padlo, keď to videli ľudia a snažil sa človek. Teraz bude podobná situácia vzhľadom na súčasnú hospodársku situáciu. Určite budem kolegiálna ku komukoľvek, kto to prevezme,“ uviedla a dodala, že mesto ešte stále platí dlhy. „Nemáme však nezaplatené faktúry. Myslím si, že mesto neodovzdávam v zlom hospodárskom stave. Som s tým spokojná,“ povedala. 

V Tornali zatiaľ oficiálne ohlásil záujem kandidovať na sociálnej sieti Marián Dorkin. „Chystá sa možno aj niekto z poslancov, alebo z mestského úradu,“ podotkla primátorka. Upozorňuje však, že jej nástupca alebo nástupkyňa nebude mať veľa času na zaučenie, nakoľko koncom roka vypršia staré zmluvy a bude treba robiť verejné obstarávania.

Tornaľa sa nachádza v okrese Revúca a susedí s okresom Rimavská Sobota. Má približne sedemtisíc obyvateľov. 

Zdroj: vobraze.sk , foto: maskmedia