Tornaľa: Dorkin hodlá vystriedať Szögedi v primátorskom kresle

Marian Dorkin

O post primátora Tornale zabojuje v jesenných komunálnych voľbách Marian Dorkin. Ako pre vobraze.sk priblížil je o tom skalopevne rozhodnutý. „Nie som spokojný s doterajším rozvojom mesta, chcem, lepšie povedané chceme zmenu. Veľa mojich kamarátov už odišlo do zahraničia, hodlám zastaviť odliv mladých ľudí z mesta. Keď dostaneme príležitosť to s činmi, a nie rečami chceme dokázať, “ zhrnul svoje odhodlanie 39-ročný Marian Dorkin, ktorý v súčasnosti zastáva aj funkciu predsedu okresnej organizácie OĽaNO v okrese Revúca.

V rozhovore ďalej prezradil, že jeho srdcovkou je kedysi slávne plážové kúpalisko, ktoré postihol macošský osud. Už štyri roky chátra, ako ďalej vysvetľuje, nechali ho napospas osudu práve v tej lokalite, mestská časť Králik, kde aj on býva. Napriek mladému veku má skúsenosti z rôznych oblastí verejného, spoločenského a kultúrneho života, zastával niekoľko pracovných miest, absolvoval rôzne kurzy a školenia. Vystriedal niekoľko povolaní, od kuriča, cez dispečera až po fotografa a kameramana.

Na otázku, či to bude stačiť aj na prípadné primátorovanie, pohotovo reaguje: „Každý niekedy začínal, treba sa pravidelne učiť a vzdelávať a pôjde to. Druhá vec je s akými spolupracovníkmi je človek obkolesený. Nie iba primátor, ale aj poslanecký zbor, vedúci a pracovníci úradu sú všetci dôležitými článkami hnacieho reťazca.“ Na margo poslednej myšlienky prezradil aj to, že v tíme má zhruba 15 mladých ambicióznych ľudí. Niektorí idú kandidovať na post mestského poslanca. Extra kampaň podľa jeho slov neplánuje a rozhodnutie necháva na ľudí, či chcú veľkú zmenu alebo im je to jedno. Jeho cieľom je primátorské kreslo, za poslanca ani nebude kandidovať.

V sedemtisícovom meste už tretie volebné obdobie zastáva primátorskú funkciu Anna Szögedy, ktorá už predčasom oznámila, že nebude ďalej kandidovať.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív Mariana Dorkina