Hlavná kontrolórka Győrfiová má zálusk na primátorskú funkciu

Erika Győrfiová

V Tornali pribudla na zoznam uchádzačov o primátorskú funkciu Erika Győrfiová. Na Mestskom úrade v Tornali najprv zastávala funkciu vedúcej finančného odboru a neskôr ju poslanci mestského zastupiteľstva zvolili za hlavnú kontrolórku mesta. Tou je druhé funkčné obdobie. Nie je neznáma ani v Rimavskej Sobote, veď osem rokov v nej pôsobila ako riaditeľka Daňového úradu.

„Kandidovať na post primátorky som sa rozhodla najmä na základe množstva podnetov a povzbudení od svojich známych a občanov mesta,“ uviedla pre vobraze.sk Erika Győrfiová (61), matka dvoch synov. Do včerajšieho dňa sa jej podarilo vyzbierať vyše 500 podporných podpisov od občanov. „Počas zbierania podpisov som dostala veľa povzbudivých slov a dobrých námetov, z ktorých nejeden zapracujem aj do svojho volebného programu,“ avizuje.

Nie je členkou žiadnej strany, ale jej kandidatúru podporuje koalícia strán Hlas – SD, Aliancia – Szövetség a Sme rodina. „Do volieb vstupujem s čistým štítom. Moja kampaň bude pozitívna, slušná, bez intríg a invektív. Mojím cieľom je a aj bude spájať a nie rozdeľovať. Pokračovať v utvrdzovaní súdržného spolunažívania Tornaľčanov rôznej národnosti a vierovyznania. V tomto môžeme byť príkladom pre všetky obce našej republiky. Som presvedčená, že veci verejné sa vždy dajú spravovať lepšie, že aj dobré a zabehnuté postupy sa dajú neustále vylepšovať. Som a budem otvorená dobrým nápadom, som pripravená pristúpiť aj na kompromisy v prospech nášho mesta.“

Absolventka dvoch vysokých škôl už kuje volebný program. Ten sa opiera hlavne o tieto zásady: zodpovedné hospodárenie s verejnými financiami, budovanie moderného mesta pre mladých aj starších, rozvoj kultúry, športu a cestovného ruchu, informovanosť občanov o zásadných otázkach spoločenstva mesta a ďalšie rozvíjanie bezpečnosti v meste. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Erika Győrfiová sa venuje tiež publikačnej činnosti. Ako poznamenala, od roku 2017 sporadicky prispieva do odborného mesačníka Dane, účtovníctvo a odvody. Je členkou kontrolnej komisie Združenia hlavných kontrolórov miest a obcí SR, členkou Kontrolnej komisie Asociácie komunálnych ekonómov SR a predsedníčkou Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža v Tornali.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Győrfiovej