V R. Sobote zneli hity deväťdesiatych rokov + foto a video

Roztancovali, rozospievali a zabavili. Päť skupín, jeden dídžej a niekoľko stoviek hudobných nadšencov. Aj v takomto duchu sa niesla štvrtková Maduar 90‘s party, ktorej dejiskom bol rimavskosobotský amfiteáter.
O správne naladenie na úvod i záver vystúpení sa postaral dídžej, ktorý si hovorí Kukoo. Ten zároveň sprevádzal divákov celým programom aj v úlohe moderátora.

Ako prvá sa predstavila kapela Salco, v podaní ktorej zazneli nestarnúce hity, ako napríklad Zahoď starosti, ale tiež jedna z novších skladieb Milujem. Priniesla medzi divákov patričnú tanečnú atmosféru. Hlavným protagonistom skupiny je Pavol Novotný, na podnet ktorého vzniklo aj hudobné meno Salco, odvodené od známeho sladeného mliečka.

Pódium potom patrilo českej kapele Maxim Turbulenc. “Najťažšiu” kapela, ako si sami hovoria, preslávila najmä pieseň z roku 2000 Jede, jede mašinka, ktorá nesmie chýbať na žiadnej poriadnej zábave či svadbe. Táto skladba nenechala sedieť ani publikum v Rimavskej Sobote. Na konci vystúpenia Maxim Turbulenc predstavil svoju novinku Bella Ciao, ktorá tu mala premiéru.

Ako ďalší v poradí sa predviedli Kmeťovci, teda Kmeťoband. Začiatkom sedemdesiatych rokov založili bratia Kmeťovci skupinu Bratia. Vychádzali pritom z rodinnej tradície. Od roku 1999 sa skupina otca a syna volá Kmeťoband. Tí divákov včera zabávali piesňami, ako sú Všetci ľudia sa tu radujú, Načo pôjdem domov, či Láska mám ťa rád. Najlepších tanečníkov dokonca odmenili hudobným CD.

Pred nástupom Maduaru sa o zábavu postarala česká tanečná skupina Verona. V jej podaní nesmeli chýbať domáce, ale ani zahraničné hity. V Rimavskej Sobote vystupovala prvýkrát. Práve týmto vystúpením odštartovala obrovská tanečná párty sprevádzaná skvelou hudbou, veľkoplošnými obrazovkami a svetelnými efektami.

Na záver najväčšej letnej 90‘s párty na Slovensku vystúpila domáca skupina Maduar, ktorá vznikla 1. augusta 1986. Odvtedy prešla rôznymi zmenami, tak členov, ako názvov skupiny, momentálne v zložení bratov Juraja a Ladislava Matyinkovcov. Bod zlomu ich kariéry prišiel o osem rokov od založenia skupiny, vydaním singlu I Feel Good, za ktorým nasledovalo vydanie prvého albumu v Čechách a na Slovensku. Tento album zvalcoval rozhlasové a TV hitparády, vyhral takmer všetky ocenenia a získal titul Skupina roka.

Jedna z najúspešnejších kapiel 90.rokov spolupracuje s prvou víťazkou súťaže Hlas Česko Slovenska, Ivannou Bagovou, ktorá ich spevácky doprevádzala aj počas včerajšieho programu. Spolu s publikom si piesňou Záchranný čln najskôr zaspomínali na svoje pop – rockové začiatky z roku 1990. Neskôr publikum roztancovali melódiami hitov Mystic party, Space, La Chita.

Náladu ešte vyburcovali celosvetovo obľúbenou skladbou Hafanana, ktorá bola vydaná v 94 krajinách sveta. „Takáto skvelá atmosféra a navyše v rodnom meste je našim splneným snom,” vyjadrili sa členovia skupiny Maduar na adresu vynikajúcej zábavy na amfiteátri v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Tereza Nemcová, foto a video: vobraze.sk