Doplnené: V okrese Rim. Sobota sú známe termíny niektorých plesov. Na Kokave chystajú novinku

ilustračné foto: Imrich Garláty

V plesovej sezóne má v rimavskosobotskom dome kultúry rezervovaný termín organizácia Csemadoku. Podľa plánu má byť ples 27. januára a s oneskorením sa má osláviť jej okrúhle 70. výročie. V januári by v MsKS mali plesať aj poľovníci. Podľa informácií z vedenia organizácie ho prekladajú na neskorší termín, ktorý však včas oznámia. „Sme v rokovaní s hudobnou skupinou , ale bude to pozdejšie ako inokedy, teda nie v januári, ako zvykneme robiť,“ uviedla pre vobraze.sk Marta Dávidová z poľovníckeho zväzu. Termín majú za rezervovaný aj organizátori Plesu podnikateľov GMO/GICS. Konať sa má 24.februara v Dome osvety. 
V Hoteli Tatra majú zatiaľ termín dohodnutý policajti. Policajný ples má byť 2. februára v R. Sobote. Gymnazisti sa majú na plese zabávať 9. februára v Lamate. 

V Hnúšti bude Ples mesta, a to 26. januára. „Lístky sa rýchlo vypredávajú, voľných máme ešte si desať miest,“ priblížila riaditeľka MsKS Hnúšťa Diana Vojenčiaková. O zábavu sa postará skupina ZBM z Brezna.

V Tisovci tiež organizujú už II.reprezentačný mestský ples. Zábava je naplánovaná na 9. februára. Do tanca zahrá ZBM Brezno. Predpredaj lístkov je v MsKS Tisovec a na sekretariáte mestského úradu. 

Obec Klenovec pozýva na Osvetársky ples. Konať sa má 20. januára v Kultúrnom dome v Klenovci.

Doplnené 17.1. Osvetársky ples bol pre nedostatočný záujem zrušený.

Do tanca mala rovnako hrať hudobná skupina ZBM z Brezna. Niekedy hrávali v Rimavskom Brezove, boli aj v Klenovci a teraz hrajú na mnohých plesoch. V Rimavských Janovciach by mal byť Ples starostov 26. januára. 

V Kokave nad Rimavicou bude Reprezentačný ples 2024 a bude sa konať 19. januára. Do tanca tiež zahrá ZBM Brezno. Ako pre vobraze.sk uviedla vedúca Miestneho kultúrneho strediska v Kokave nad Rimavicou Blanka Harasimová, pôjde o 1. ročník plesu tohto druhu. Organizátori avizujú noblesnú noc plnú hudby a tanca.

Doplnené:

V Rimavskej Bani má byť Hasičský ples 17.februára a 20. januára bude ples v obci Ožďany. Hrať bude hudobná skupina Diamont. Fašiangová tancovačka v DK Hrachovo bude 3. februára. Pozývajú na ňu členovia OZ Hráči.

Tohtoročné fašiangové obdobie je krátke. Začína na Tri krále a končí na Popolcovú stredu 15. februára, kedy začína pôstne obdobie pred veľkonočnými sviatkami.

Zdroj: vobraze.sk