Mladé hnúšťanské volejbalistky zabojujú o postup na majstrovstvá Slovenska

družstvo mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa

Mladšie žiačky VK Iskra Hnúšťa vyhrali všetkých dvanásť zápasov v základnej časti oblastnej súťaže (skupina A). Obsadili prvé miesto s 35 bodmi. Stratili len jeden bod, v jednom dueli v Krupine rozhodli o svojom víťazstve až v tajbrejku. Od januára sa mladé hnúšťanské volejbalistky predstavia vo finálovej skupine v oblasti Stred. V nej bude zvádzať súboje šesť tímov – MVK Magnezit Revúca, VK Podlužianka Levice, MŠK Modrý Žiar nad Hronom, TJ Novoť, OŠK Lietavská Lúčka a Hnúšťa. Tri najlepšie z nich postúpia na majstrovstvá Slovenska.

Iskra kraľovala vo svojej základnej skupine, Hnúšťanky v nej nenašli premožiteľky. Naopak, posledné siedme miesto obsadili hráčky MVK Poltár, ktoré prehrali dvanásť stretnutí a nezabodovali v nich. „S účinkovaním nášho družstva v základnej časti som bola spokojná. Pomáhali nám aj skúsenejšie hráčky z kadetského družstva, ktoré sú vekom mladšie žiačky. Aj keď sme však nastúpili bez nich, hrali tie mladšie dobre. Nečakala som, že vyhráme všetky zápasy. Dievčatá však boli naladené na víťazstvá a hrali pozorne. Pravdou však je aj to, že tá naša základná skupina nebola nejaká veľmi silná. V tejto fáze sezóny nás súperky úplne nepreverili. Zabrať nám dali Krupinčanky. Postupne sa zlepšovali Revúčanky, ktoré skončili druhé,“ povedala pre vobraze.sk trénerka mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa Adriána Poláková. Asistuje jej Igor Daňko.

Hnúšťanky mienia využiť príležitosť, ktorá sa im rysuje a zabojovať o postup na majstrovstvá Slovenska. „Dúfam, že dievčatá budú makať a podarí sa nám skončiť do tretieho miesta. Ideme do finálovej časti v stredoslovenskej oblasti s postupovými ambíciami. Dievčatá majú motiváciu, aby sa zlepšovali. Zatiaľ máme sezónu veľmi dobre rozohratú. Dôležité bude, aby dievčatá boli zdravé. Je šanca zviditeľniť klub postupom na republikový šampionát. Urobíme všetko pre to. Na tréningoch robíme, čo sa dá. To ostatné záleží na hráčkach a na ich ochote. Nechcem hovoriť o ďalších očakávaniach, čo sa týka umiestnenia. Budem spokojná, aj keď skončíme na treťom mieste, lebo by znamenalo miestenku na M – SR,“ uviedla Poláková.

Mládežnícka trénerka považuje za veľkú výhodu, že za tím mladších žiačok môžu hrať Nela Hrušková, Dominika Hrivnáková i Kayla Zboinská z kadetského družstva. „Sú prínosom pre náš tím. Chceli by sme ich využívať aj v ďalšej fáze súťaže,“ zdôraznila kormidelníčka. Hrušková a Hrivnáková sú pritom použiteľné na viacerých postoch a môžu rozhodujúcim spôsobom prispieť k naplneniu ambícií Iskry. Kapitánkou tímu je nahrávačka Alexandra Kasáčová. „Je to veľmi šikovná hráčka. Dobre sa ukazuje tiež Emma Fačková. Káder je dostatočne široký, dievčatá sa navzájom výkonnostne ťahajú, učia sa nové veci,“ poznamenala Poláková, ktorá si počas kariéry zahrala v extralige žien. „Ako hráčka som sa na majstrovstvách Slovenska nepredstavila a ani ako trénerka som na ne so žiadnym tímom nepostúpila. Určite by som to však chcela zažiť. Je to teda pre mňa veľká motivácia. Niekedy mám z toho až strach, aby som niečo nepokazila,“ uviedla Adriána Poláková (za slobodna Beregiová).

Dobre majú rozbehnuté sezónu tiež kadetky Iskry Hnúšťa, ktoré sa nachádzajú na prvom mieste v oblastnej druhej triede. Zvíťazili v jedenástich zápasoch a raz prehrali, získali 32 bodov. Trénerom tímu je Igor Pasiar a jeho asistentkou Miroslava Szőkeová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Polákovej