V Klenovci vystúpi kapela Iné Kafe, tanečná skupina Old School Brothers a Emily & Justice

skupina Iné Kafe

Nebola to jednorazová akcia. Kultúrne podujatie, ktoré malo v Klenovci premiéru vlani, sa uskutoční aj v tomto roku. Starostka obce Katarína Pribilincová pre vobraze.sk uviedla, že sa Klenfest bude konať v sobotu 14. septembra. „Bude to podobné, ako pred rokom, pretože podujatie malo úspech. Na jar a cez leto sa koná pomerne veľa podujatí, preto sme vybrali tento termín,“ dodala.

Riaditeľ Miestneho kultúrneho strediska v Klenovci Jaroslav Zvara pre vobraze.sk povedal, že na Klenfeste vystúpi na futbalovom ihrisku kapela Iné Kafe, tanečná skupina Old School Brothers a Emily & Justice. „Ešte zvažujeme, kto bude predskokanom. Skupina Iné Kafe v posledných rokoch nemala v našom okolí koncert,“ podotkol s tým, že výška vstupného je v štádiu riešenia.

V septembri minulého roka sa predstavila na Klenfeste skupina Heľenine oči, speváčka Veronika Rabada i kapela the Mytus. Večer sa konala Oldies party. Starostka Klenovca Pribilincová pred týmto podujatím vlani avizovala, že Klenfest bude akoby predzvesťou Dní obce. Vyjadrila sa, že od roku 2024 by sa mali stať Dni obce realitou. Aktuálne na otázku, či teda v tomto roku Deň obce, alebo Dni obce nebudú, odpovedala: „Klenfest mal veľký úspech, obyvatelia boli spokojní. Budeme rozmýšľať, ako to do budúcna prepojíme, pretože organizácia takých dvoch veľkých podujatí by bola náročná.“

Vlani v Klenovci neudelili ocenenia Cena obce, Čestné občianstvo či Cena starostky. Na akom podujatí to urobia v tomto roku? „Kultúrna komisia sa dohodla, že oceňovanie bude na slávnostnom obecnom zastupiteľstve, deň pred Rontoukou. Prvýkrát by to malo byť na budúci rok,“ odvetila starostka Katarína Pribilincová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: inekafe.sk