V predajni OBI v R. Sobote by mali vzniknúť desiatky pracovných miest

Obchodný reťazec OBI plánuje zrealizovať prevádzku v Rimavskej Sobote na budúci rok. Zamestnať by tu mali do 50 ľudí. Informáciu pre vobraze.sk uviedla Monika Hlubiková, expert sales spoločnosti OBI na Slovensku. Podľa jej slov začali hľadať vedúce pozície pracovníkov a neskôr to budú aj pozície predavačov.

„Bude to jedna z našich menších prevádzok, v ktorých máme približne do päťdesiat zamestnancov. Tieto stavy budeme musieť naplniť, robíme si predvýbery na vedúce pozície, zamestnancov musíme hľadať vždy v predstihu,“ vysvetlila s tým, že sú veľmi radi, že v Rimavskej Sobote je vôľa a ľudia sa nevedia dočkať prevádzky. „Ľudia krásne reagujú, ale sme v procese a na tom sa nič do jesene nezmení. Máme plány a možno sa nám ich nepodarí zrealizovať, podarí sa to možno skôr,“ dodala s tým, že ďalšie bližšie informácie týkajúce sa aj otvorenia prevádzky zatiaľ nebudú konkretizovať.

Spoločnosť OBI si má budovu bývalej Hypernovy na Hostinského ulici prenajímať. Pozornosť na Rimavskú Sobotu sa má však zvýšiť po tom, ako OBI otvorilo brány pre záhradkárov a domácich majstrov minulý mesiac vo Zvolene.

Nový vstup do OC v R. Sobote plánujú zrealizovať novou časťou presklenej fasády v čelnej severozápadnej fasáde objektu. Podľa oznámenia o územnom konaní má byť prestrešený novou oceľovou markízou a lemovaný novým reklamným oceľovým rámom. Oceľový prístrešok nad pôvodným vstupom má byť demontovaný a pôvodný hlavný vstup zrušený.

Zdroj: vobraze.sk