Tipy na víkend

Kino Orbis
  • 8.10. o 19.00 hod. Zbožňovaný, Komédia, Česká republika 2020
  • 9.10. o 17.00 hod. Dračia krajina, Rodinný, Animovaný, Dobrodružný, Maurícius 2020
  • 9.10. o 19.00 hod. Zbožňovaný, Komédia, Česká republika 2020
  • 10.10. o 17.00 hod. Dračia krajina, Rodinný, Animovaný, Dobrodružný, Maurícius 2020
  • 10.10. o 19.00 hod. Zbožňovaný, Komédia, Česká republika 2020
9. október, Revúcky Streetball 2021, Parkovisko za MSKS Revúca

OZ NAŠA REVÚCA v spolupráci so združením Revúcka basketbalová asociácia, Mestským Kultúrnym Strediskom a za podpory Nadácie SPP sa rozhodli obnoviť podujatie Revúcky Streetball po desiatich rokoch. Vzhľadom na pandemickú situáciu organizujeme nultý, testovací ročník. Hráči sa môžu registrovať do troch kategórií, do 15, do 17 rokov a otvorenej – OPEN Kategórie. Mužské a ženské tímy budú hrať zmiešane. V každej kategórii je možné vyhrať vecné ceny. Podujatie sa uskutoční na tradičnom mieste na parkovisku za kultúrnym domom. Začiatok: 10:00. Registrovať sa môžete TU: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSew1in4…/viewform. Podujatie sa koná v režime OTP.

9. október, Vernisáž LETAVY – Kruháč, B. Bartóka Rimavská Sobota

V sobotu 9. októbra o 16:00 hod. sa v Rimavskej Sobote bude konať vernisáž prác LETAVY  2021. Priestory Kruháča v Rimavskej Sobote ožijú umením z tohtoročných Letáv. Vzhliadnuť budete môcť artefakty do 5. novembra.

9. október, Zimný štadión Rimavská Sobota

Už túto sobotu nás čaká prvý domáci súťažný zápas. Súperom bude MHK Kežmarok, aktuálny líder tabuľky, ktorý vedie pred HKM Rimavská Sobota len o skóre. Príďte v sobotu, o 17.00 hod. podporiť domácich hokejistov na zápas v súboji o čelo tabuľky.

Október, SENIORFEST 2, Rimavská Sobota

V Mestskom kultúrnom stredisku už po druhýkrát pripravili sled kultúrnych a spoločenských udalostí venovaných všetkým seniorom i dôchodcom akéhokoľvek typu. Účasť na podujatiach je však otvorená pre všetkých. 

12. október, Klavírny recitál Maroša Klátika, MsKS Rimavská Sobota

Milovníkov vážnej hudby pozývame v utorok, 12. 10. o 18.00 hod. do divadelnej sály DK na tretí koncert Hudobnej jesene. Na klavírnom recitáli Maroša Klátika odznejú skladby od Josepha Haydna, Felixa Mendelssona Bartholdyho, Bedřicha Smetanu a Modesta Petroviča Musorgského. Vstupenky v hodnote 3€ (členovia KPH 2 €) si môžete zakúpiť na mieste pred podujatím, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.Program:
1. Joseph Haydn: Andante con Variazioni f mol Hob. XVII/6
2. Felix Mendelssohn Bartholdy: Variations sérieuses op. 54
3. Bedřich Smetana: Fantázia na české národné piesne JB 1:83
4. Modest Petrovic Musorgskij: Obrázky z výstavy, 1. Promenáda I, 2. Gnomus (Škriatok), 3. Promenáda II, 4. Il vecchio castello (Starý hrad), 5. Promenáda III, 6. Tuileries, 7. Bydło, 8. Ballet des poussins dans leurs coques (Balet nevyliahnutých kuriatok), 9. Deux juifs l’un riche et l’autre pauvre (Samuel Goldenberg a Schmuyle), 10. Promenáda IV, 11. Limoges. Le marché. (Trh v Limoges), 12. Catacombae. Sepulorum romanum (Rímske katakomby),13. Con mortuis in lingua mortua (S mŕtvymi rečou mŕtvych), 14. Baba Jaga, 15. La grande porte (Veľká brána Kijevská)

13. október, Kvízmajster, Bábková sála MsKS Rimavská Sobota

Najbližšie v stredu sa výnimočne uskutočnia až dva kvízy. Jeden pre seniorov, druhý štandardne pre širokú verejnosť.

Pripomeňme si jeden z koncertov, ktorý mal veľký úspech v rámci Seniorfestu. Vystúpila na ňom Jana Hubinská spolu s výnimočnou kapelou. Koncert sa uskutočnil v MsKS Rimavská Sobota. Najbližšie tu vystúpi aj skvelá herečka ZUZANA KRONEROVÁ v komédii o žene, ktorá žije obyčajným stereotypným životom a zrazu sa jedného dňa odhodlá k bláznivému úteku do krajiny za stenou! Pripomíname dátum, v nedeľu, 24. 10. o 15.00 hod.

12. október, Tanečný kurz pre dospelých začiatočníkov, MsKS Rimavská Sobota

Príďte sa zapísať do tanečného kurzu pre dospelých začiatočníkov. Zameraný je na manželské páry či spriatelené dvojice. Naučíte sa spoločenské tance cha-cha, jive, rumba, tango. Lektor je z Lučenca, Pavel Imre. Pod vedením sa naučíte aj iné tanečné novinky.

20.- 21. október, regionálna a celoslovenská súťaž v prednese v online priestore

Gemersko – malohontské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja na počesť významného slovenského zberateľa rozprávok Pavla Emanuela Dobšinského usporiada 20. a 21. októbra XVIII. ročník regionálnej a XVI. ročník celoslovenskej súťaže v prednese slovenskej rozprávky – Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas.

Vzhľadom však k aktuálnej situácii, ktorá súvisí so šírením ochorenia COVID-19, nie je možné organizovať súťaž v Drienčanoch, ako po iné roky, ale bude online formou. Pre prihlásených súťažiacich sme si pripravili besedu so slovenským spisovateľom a hodnotiaci seminár s odbornou porotou, ktoré sa taktiež uskutočnia online. Viac o súťaži nájdete v predošlom článku Celoslovenská súťaž v prednese slovenských rozprávok sa blíži – vobraze.sk

Október, Daniela Krajčová / Pod stromami, Mestská galéria Rimavská Sobota

Aj naďalej si môžete pozrieť tvorbu Daniely Krajčovej. Tá potrvá do 30. októbra. Autorka výstavy vo svojej tvorbe dlhodobo reflektuje sociálne otázky a prostredníctvom optík rozličných komunít poukazuje na ich situáciu a problémy. Vo svojej aktuálnej roli matky sa v posledných rokoch sústreďuje práve na svet starostlivosti o deti. Impulzom pre ňu je jej vlastná skúsenosť, rozširuje ju však o podobné zdieľané skúsenosti a pohľady, ktoré nachádza na internetových fórach a tzv. mamičkovských weboch. Podobne ako vo svojich starších prácach, prepája motív kresby s médiom či podkladom, ktoré ju významovo rozširujú.