Zápasník Lokomotívy R. Sobota nepotvrdil na majstrovstvách sveta postavenie v rebríčku

Voľnoštýliar Akhsarbek Gulaev (Lokomotíva Rimavská Sobota) neuspel na októbrových majstrovstvách sveta v zápasení. Ich dejiskom bolo Oslo. Naturalizovaný Slovák sa predstavil vo váhe do 79 kg. Ako úradujúci majster Európy stroskotal v Nórsku hneď na prvej prekážke. Gulaev (23) si odkrútil na žinenke len jeden zápas. V osemfinále prehral s Ashirovom z Azerbajdžanu 0:4 na body. Keďže jeho premožiteľ v nasledujúcom dueli ťahal za kratší koniec, pre slovenského reprezentanta to znamenalo koniec na šampionáte.


Predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota a zároveň člen Výkonného výboru Slovenského zápasníckeho zväzu Jozef Radnóti netají sklamanie z účinkovania Gulaeva na svetovom šampionáte. „Išiel tam ako jednotka vo svetovom rebríčku, teraz klesol na piate miesto. Ťažko sa vyjadrovať k tomu, čo sa stalo. Ani Akhsarbek sa k tomu nevedel vyjadriť. Nevedno, či mal akurát zlý deň, alebo čo bolo za tým. Nastal zrejme skrat v jeho hlave. Ešte dlho to budeme rozoberať. Bol pripravený na sto percent, ale asi to mentálne nezvládol. Gulaev sa mal sústrediť na zápas s azerbajdžanským súperom a nie na to, s kým by sa stretol v ďalšej časti podujatia,“ povedal pre vobraze.sk Radnóti.

Šéf rimavskosobotského oddielu zdôraznil, že Gulaev určite mal na Ashirova. „Bol však statický a neurobil body. Prehral so súperom, ktorý bol pred dvomi rokmi juniorským majstrom sveta Nedá sa vyhovárať ani na rozhodcov. Ktovie, kam by to dotiahol, keby tohto súpera zdolal,“ uviedol Jozef Radnóti. Gulaev si vybojoval v apríli vo Varšave titul majstra Európy. V medailovej zbierke má tiež striebro z majstrovstiev sveta do 23 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Radnótiho