MsKS Rim. Sobota má 17 zamestnancov. Dochádza ku generačnej výmene

Dnes je posledný deň, kedy sa dá prihlásiť do výberového konania na post riaditeľa Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote. Jeho bývalá riaditeľka Milana Jutková sa funkcie vzdala koncom minulého mesiaca. Od začiatku marca je jeho vedením poverená dlhoročná kultúrna pracovníčka Tatiana Koniarová. Ako pre vobraze.sk uviedla Tatiana Koniarová, majú aktuálne 17 zamestnancov a niekoľkých ľudí pracujúcich na dohody. Mestská organizácia prechádza generačnou výmenou. Tento rok do dôchodku odišiel technik Vladimír Štefánik, ktorý v MsKS odpracoval približne 20 rokov. V dôchodkovom veku je aj účtovníčka Elena Šivarová, ktorá zaúča novú pracovníčku. Minulý rok do dôchodku odišla aj vedúca kina Orbis Eva Zibríková.

„Bolo by dobré, ak by to bol niekto z pracovníkov MsKS. Ja som navrhoval Reginu Špitálovú, ktorá je tam vyše desať rokov, pozná problematiku, je manažérka, robí aj projekty. Ona už raz kandidovala,“ povedal pre vobraze.sk Štefan Baláž, ktorý je rimavskosobotský poslanec a bývalý riaditeľ MsKS.

Podľa Reginy Špitálovej sa ona o riaditeľskú stoličku uchádzať nebude. „Chcem zostať v pozícii manažérky kultúrnych podujatí a robiť, čo ma baví,“ uviedla. Záujem o túto pozíciu nemá ani Tatiana Koniarová. „V žiadnom prípade,“ dodala. Pracovník MsKS Tomáš Bálint pre vobraze.sk potvrdil, že si prihlášku podal. „Nie je to tajomstvo,“ povedal. Podľa našich informácií bolo podaných ma mestský úrad už niekoľko prihlášok. „Zatiaľ ich je päť, ale ešte nie je uzávierka,“ skonštatoval prednosta MsÚ Štefan Szántó.

Odstúpenie Milany Jutkovej Štefana Baláža zaskočilo. „Boli útoky proti nej, tak sa toho vzdala, aj keď som ju presviedčal, aby ostala na tomto poste. Nechcela však a išla naspäť do Turistického informačného centra, ktoré niekedy ešte s Rudolfom Stehlíkom vybudovala a bol som s ňou aj na tejto pozícii spokojný. Patrilo to vtedy podo mňa a odporúčal som ju do tejto vedúcej pozície,“ dodal Štefan Baláž.

Milana Jutková skončila na poste riaditeľky MsKS v R. Sobote