Milovníkov vážnej hudby čaká prekvapenie

V divadelnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote čaká milovníkov vážnej hudby prekvapenie. V rámci záverečného a jubilejného ročníka vystúpia za klavírom a na husliach súrodenci Jordana a Ivan Pavlovičovci. Sú držiteľmi cien z rôznych významných medzinárodných súťaží, iniciátormi a realizátormi významných hudobných projektov, účinkujú na DVD a CD nosičoch a sú častými vystupujúcimi na festivaloch a koncertoch doma i v zahraničí. Ako ďalej pre vobraze.sk priblížila riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Milana Jutková, prekvapením má byť krst publikácie, ktorá bola zostavená pri príležitosti 40.výročia koncertného života v našom meste. Pre Jordanu to nebude v R. Sobote prvý koncert, predstavila sa tu už niekoľkokrát.

Publikácia v sebe ukrýva spomienky na organizáciu a návštevy koncertov, myšlienky vystupujúcich umelcov a bývalých žiakov základnej umeleckej školy, ktorí mali možnosť účinkovať na koncertoch v rámci Fóra rimavskosobotských talentov. Vzácne údaje poskytne aj príloha, ktorá zahŕňa v sebe štyridsaťročnú chronológiu účinkujúcich, zoznam členov kruhu priateľov vážnej hudby a výpisy z kroniky účinkujúcich umelcov.

Koncert začína v utorok, 25. mája, o 18.00 hod. Vchod je cez Galériu Ganevia.

Záujem ľudí o nedávny koncert husľového virtuóza Imricha Farkaša organizátorov príjemne prekvapil. Odzneli technicky náročné a na emócie bohaté diela romantických hudobných skladateľov, géniov 19. a 20.storočia. Prítomní účinkujúcich odmenili uznanlivými výkrikmi „bravo“ a aplauzom.

Zdroj: vobraze.sk, MsKS Rimavská Sobota