Kelemen zažil premiéru na MS. Okorenil ju gólom

Má za sebou najlepšiu sezónu v hokejovej Tipos extralige. Krídelník Miloš Kelemen bol v drese HKM Zvolen produktívny a na ľade neprehliadnuteľný. Keďže sa dostal do nominácie na majstrovstvá sveta, tak si ju ešte predĺžil. Dvadsaťjedenročný Lučenčan dnes debutoval v seniorskej reprezentácii Slovenska. Zverenci trénera Craiga Ramsayho nastúpili proti Rusom. Útočník z Novohradu však nielenže hral, ale dokonca sa v polovici zápasu zapísal do streleckej listiny. Ruského gólmana Samonova prekonal v 30. minúte a poslal Slovákov do vedenia 1:0. Mančaft spod Tatier napokon doviedol stretnutie do úspešného konca, keď vyhral 3:1. Pre Slovákov to bolo tretie vystúpenie na šampionáte v lotyšskej Rige.

„Je to výborný pocit. Je to jeden zo splnených snov a ešte proti Rusku. Som veľmi šťastný, že mi to tam padlo,“ podelil sa Miloš Kelemen o dojmy z presného zásahu pre RTVS. Hral s číslom dvanásť, ktoré mal na drese v tomto ročníku tiež vo Zvolene.

Kelemen v ňom získal s HKM Zvolen majstrovský titul. Potom sa pripojil k národnému mančaftu. Finálovú sériu v najvyššej súťaži nedohral kvôli angíne. Tá ho však o účasť na MS nepripravila. Doteraz pritom nenastúpil za reprezentačné áčko ani v prípravnom dueli. Miloš sa však už predstavil na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. Vo farbách bratislavského Slovana si krátko vyskúšal KHL.

„Kelemen je dobrý korčuliar, je to tvrdý hráč. Nebojí sa ísť vôbec do žiadneho súboja. Navyše, vie zakončiť akciu, strieľať góly. Dobre výkonnostne povyrástol. Miloš je pre tím prospešný pred obidvomi bránkami. Dokáže byť všade. V tejto sezóne patril medzi ťahúňov Zvolena,“ povedal pre portál V obraze Dalibor Ďuriš z Rimavských Zalužian, člen majstrovského zvolenského kolektívu. Ako tento útočník poznamenal, Miloša Kelemena pozná už dlho. „A to ešte z obdobia keď som hral za Rimavskú Sobotu a on za Lučenec,“ dodal.

„Kelemen je nepríjemný typ hráča. Nechcel by som proti nemu hrať,“ uviedol Ďuriš. Doplnil, že mimo ľadu je Miloš pohoďák. „Ústa sa mu často nezastavia, veľakrát si robí z niečoho srandu. Jednoducho je to beťár,“ prezradil na spoluhráča.

Ich cesty sa však rozídu. Miloš Kelemen potvrdil, že jeho novým pôsobiskom bude BK Mladá Boleslav. „Miloša považujem za veľmi dobrého hráča. Dúfam, že sa v Česku uchytí. Prajem mu to,“ povedal Dalibor Ďuriš.

Zdroj:vobraze.sk, foto: FB M. Kelemena, reprofoto RTVS