Michaela z okresu Poltár sa spev neučila, očarí ním však verejnosť. Je pre ňu relaxom

Michaela Zollerová z obce Rovňany v okrese Poltár začala so spievaním náhodne. Na prvýkrát zaujala však svojím čistým hlasom, úprimným pohľadom a úsmevom. Hneď ju vzali do kapely. Verejnosť ju však najskôr môže poznať z jarmokov či spoločenských podujatí, kde sa predávajú koreniny. Spieva pri aute, v ktorom predáva s rodinou koreniny, ale postavila sa aj na pódium. Najviac to bolo pred asi tisíckami ľuďmi srbskej Vojvodine. 

„Na jarmokoch býva veľmi ticho, ľudia len prejdú na okolo, a keď im človek zaspieva, tak je hneď veselšie,“ hovorí pre vobraze.sk Michaela „Saxon“ Zollerová, ktorá pochádza z obce České Brezovo. Vyštudovala zdravotnícku školu a niekoľko rokov opatrovala ľudí. V Rimavskej Sobote zatiaľ spievala na podujatí Držkobranie na amfiteátri a cez rok sa chystá do Hnúšte. Nedávno bola v Rimavských Zalužanoch na obecnej zabíjačke. „Bola som tam už druhýkrát, veľmi sa mi tam páči a rozumiem si tam s ľuďmi. Mám tam dobré vzťahy. Ľudia ma potom volajú na akcie,“ hovorí. Dobre ju poznajú aj v Rožňave, kde niekedy chodí na folkloristické podujatia. Zaujala skladbami Na Kráľovej holi, ale aj slovenskou hymnou.

Vychutnáva si aj prekvapivé pohľady ľudí, keď v kroji zaspieva skladbu od Celin Dion. „Veľmi sa mi páči, keď môžem prekvapiť ľudí svojím spevom,“ poznamenala s tým, že sa jej to zvykne stať na folkloristických podujatiach, kde si mikrofón vezme do ruky len záverom a ľudia to neočakávajú. Rada si zaspieva aj Vyznanie od Mariky Gombitovej alebo skladby od Dary Rolins.

Pekné spomienky má aj na jarmok v Lučenci, kde spievala vianočnú skladbu o Popoluške a ľudí to dojalo k slzám. Stretáva sa s veľa dojemnými situáciami, s malými deťmi aj napríklad s bezdomovcom, ktorý pred ňu pokľakol, aby spievala ďalej a chcel sa s ňou podeliť aj s tým posledným, čo má. O vydaní CD uvažovala, zatiaľ má len jedno s prvotinami. „Všetko však má svoj čas. Keď som sa zdokonalila v spievaní, tak v kapele mi v dobrom povedali, že si v spievaní vystačím už aj sama, že nech napredujem a rozvíjam sa ďalej,“ dodáva. 

Ako Michalela ďalej uviedla, nerada sa však viaže, a preto sa nezapája napríklad do súťaží, kde by potom od nej požadovali spievať „nadiktované veci“. „Chcem robiť ľuďom radosť,“ hovorí spontánne a dodáva, že keď má toho veľa, aj pre ňu je spev relaxom a veľmi rada pri ňom relaxuje. 
Jej snom je spievať v Dubaji s orchestrom, ako jedna česká speváčka. Vychutnala by som si to a najlepšie aj so svojím synom, ktorý ako vyrástol je Dídžejom a dopĺňame sa. Ak by sa to podarilo, bolo by to ako vo vesmíre. Manžel ma v tom veľmi podporuje a kúpil mi aj aparatúru,“ dodáva. Keď majú dobrú náladu a chcú si zahrať len pre radosť, tak sa rozložia na záhrade, čo počuť smerom na Poltár, alebo smerom na Látky k prameňu Ipľa. Rada by si zaspievala aj v chráme či športovej hale. Lákajú ju operné skladby. Rada si zaspieva aj ľudovky, pesničky z bývalej relácie Repete či srbochorvátske pesničky. 

Zdroj: vorbaze.sk