Do R. Soboty prídu finalisti folklórnej šou Zem spieva

V R. Sobote už po štvrtýkrát organizujú podujatie zamerané hlavne na folkór. Vyvrcholí Bobáňovcami. Milovníci si tak prídu na svoje. Pod sobotskou bránou na nádvorí priestorov Čierneho orla vystúpia 18. septembra nielen miestni folkloristi. Ako avizujú organizátori z tunajšieho Mestského kultúrneho strediska v závere soboty podujatie vyvrcholí vystúpením finalistov veľkolepej folklórnej šou RTVS Zem spieva 2020 Terchovského orchestra ľudových nástrojov BOBÁŇOVCI. S aktuálnym programom sa zúčastnili v roku 2019 medzinárodného folklórneho festivalu „LUŽICA“, v nemeckom meste Bautzen, kde získali titul LAUREÁT festivalu spomedzi 25 krajín sveta.

V temperamentnom programe vystúpi okrem početného orchestra i spevácka a tanečná zložka dospelých i detských folkloristov z Terchovej, vrátane Martinky Bobáňovej.

Ale pekne poporadí. Počas sobotňajšieho dopoludnia od 9.00 hod. vystúpia zadarmo na nádvorí Čierneho orla miestne dospelé folklórne súbory Rimavan, Háj a Hájik, ako aj spevácka skupina Lieščina. „Svojim vstupom nás poteší aj Ľudová hudba Ondreja Hlaváča. Tešiť sa môžete na stretnutie s ľudovými a umeleckými výrobcami, tradičný trh s dobrotami, tanečnú školu s lektorkou a zanietenou folkloristkou Luciou Zvarovou i tvorivú dielňu pre deti, kde si deti vyrobia bábiku z látky,“ avizuje pre vobraze.sk Regina Špitálová z MsKS.

O 18.00 hodine v divadelnej sále Domu kultúry vystúpi ženská spevácka skupina ČRIEPKY z Ružomberka. Vznikli v marci 2015 na podnet bývalých i aktívnych členiek folklórnych súborov Liptov, Železiar a Lúčnica. Jej zakladateľkami boli Lucia Bobáňová, ktorá je umeleckou vedúcou skupiny a Zora Zdráhalová, dlhoročná členka FS Liptov a Lúčnica.

Vstupné na večerný program BOBÁŇOVCI a ŽSS ČRIEPKY je 5 eur. Vstupenky si môžete už teraz zakúpiť v MsKS a cez online systém na www.kulturars.sk i priamo na mieste.

Podujatie organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS s finančnou podporou z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia, ktorý je zároveň hlavným partnerom podujatia.


www.vobraze.sk je jedným z mediálnych partnerov podujatia

Zdroj: vobraze.sk, MsKS Rimavská Sobota