Džudista z R. Soboty skončil na európskom šampionáte piaty

Viktor Ádám v modrom

Džudista Viktor Ádám bojoval na majstrovstvách Európy juniorov o bronz. Napokon však obsadil v Luxemburgu uplynulý víkend piate miesto. Rodák z Rimavskej Soboty sa predstavil vo váhe do 100 kg. Ádám mal v prvom kole voľný žreb a potom si poradil s Ukrajincom Yershovom. „V úvode zápasu som súpera prekvapil a hodil som ho. Potom som si však odrel tvár a začalo mi to krvácať. Zatejpovali mi nos aj čelo a nevedel som poriadne dýchať. Bol to taký boj o „prežitie“ a som rád, že som to vydržal do konca zápasu. Zvíťazil som na wazari,“ referoval pre vobraze.sk Ádám.

Odchovanec TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota následne narazil na favorizovaného maďarského reprezentanta Véga, ktorému podľahol na ippon. V tomto roku ho však už zdolal. „Prehral som s jednotkou vo svetovom rebríčku na držanie. Domnievam sa, že som mal na neho, ale zastresol som. Nepočúval som, čo mi kričal tréner Jozef Krnáč. Nebolo to najhoršie v mojom podaní, ale mohlo to byť aj lepšie,“ priblížil Viktor Ádám.

Zsombor Vég obsadil v metropole Luxemburska striebornú priečku a devätnásťročného Soboťana potiahol do repasáže. V nej najskôr zdolal Vissersa z Holandska. „Vedel som, čo ma čaká, už sme sa stretli a vtedy som s ním prehral. Tentokrát som ho však hodil na ippon.“ V súboji o bronz bol jeho súperom Sulamanidze z Gruzínska. „Myslel som si, že mám na neho. Cítil som, že mu dochádzajú fyzické sily, lenže v závere duelu som zastresoval, urobil som taktickú chybu a hodil ma. Prehral som na ippon. Bol som nahnevaný a veľmi sklamaný, že to takto dopadlo. Učíme sa ale z chýb, nabudúce to bude lepšie,“ povedal člen Dukly Banská Bystrica.

Piate miesto na kontinentálnom šampionáte hodnotí pozitívne. „Som s ním veľmi spokojný, no je škoda, že mi unikol bronz. Už ráno som cítil, že na ME budem mať vydarený deň. Veril som si a aj tréner ma dobre motivoval,“ uviedol Ádám. Ten už účinkoval aj na ME dorastencov i na Európskom olympijskom festivale mládeže.


Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Ádáma