Výstavbu Möbelixu v Rimavskej Sobote odložili. Cesty sú vyasfaltované + video

Foto: Droners team – Robert Piatrik

Plánovaná výstavba Möbelixu v Rimavskej Sobote sa posúva. Ako pre vobraze.sk uviedol marketingový manažér tejto spoločnosti Marek Šulc, projekt otvorenia predajne Möbelix v Rimavskej Sobote bol v tomto okamihu odložený na rok 2025. Podľa avizovaných informácií sa malo začať s výstavbou v minulom roku. „Jednotlivé expanzné projekty pravidelne prehodnocujeme v zmysle investičných priorít,“ vysvetlil s tým, že ďalšie detaily o projekte v R. Sobote budú známe v poslednom kvartáli roku 2024. 

Projektový manažér však ubezpečil, že plánovaná predajňa v Rimavskej Sobote je súčasťou ich dlhodobej expanzie do regiónov s menším predajným formátom, ktorý už funguje napríklad v Leviciach, Martine, Prievidzi či Senici.

Výstavba predajne Möbelix mala začať na Cukrovarskej ulici v areáli bývalej priemyselnej zóny po dokončení výstavby nových asfaltových komunikácií. Tie boli vyasfaltované v závere minulého roka. Jedna cesta vedie za čerpacou stanicou Tanker až po existujúcu komunikáciu pri parkovisku pred Tescom. Na ňu nadväzuje už aj nová prepojovacia komunikácia smerom na Košickú cestu. Nová cesta zlepšila podmienky pre prístup aj k stanici technickej a emisnej kontroly STK MT Control, ktorá sa nachádza v tesnom susedstve pozemku pre obchodné centrum.

Foto: Droners team – Robert Piatrik

Popri cestách boli natiahnuté už aj inžinierske siete plyn, voda, kanalizácia, elektrina či internet.

Zdroj: vobraze.sk , foto: Droners team – Robert Piatrik