Biatlonista Markus Sklenárik z Revúcej získal bronz na olympijských hrách mládeže

Biatlonista Markus Sklenárik z Revúcej začal skvelým spôsobom svoje účinkovanie na zimných olympijských hrách mládeže v juhokórejskom Kangwone. Vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km získal bronz. Výborne strieľal. Na strelnici sklopil devätnásť z dvadsiatich terčov a pridal k tomu aj dobrý beh. Biatlonisti súťažili v Pjongčangu. Šestnásťročný Sklenárik je odchovancom revúckeho biatlonu. V súčasnosti však už háji farby ŠKP Banská Bystrica, kde je jeho trénerom Branko Michalech. Markusov starší brat Tomáš, ktorý je rovnako biatlonistom, štartoval na ZOH v Pekingu 2022.

„Je to najväčší úspech mojej kariéry. Už ráno, keď som vstal, som tušil, že dnes dosiahnem dobrý výsledok. Medaila však prekvapila aj mňa. Prvýkrát sa mi stalo, že som netrafil prvý terč. Našťastie som potom už mieril presne,“ uviedol pre portál olympic.sk Markus Sklenárik.

Podľa trénera Michalecha bolo kľúčom k úspechu to, že Markus perfektne strieľal. „Jeho beh bol solídny, hoci v závere mu už dochádzali sily, no mal informácie, ako je na tom a zabojoval. Výsledkom toho bola krásna bronzová medaila. Sme veľmi šťastní, že sa nám takýto úspech hneď v prvých pretekoch podaril,“ uviedol pre portál slovenskybiatlon.sk.

Vo vytrvalostných pretekoch dievčat na 10 km obsadila Revúčanka Veronika Šteczová 30. miesto. Na strelnici minula iba raz. Rovnako ako Markus Sklenárik je členkou ŠKP Banská Bystrica.

Zdroj: vobraze.sk, foto: SOŠV/Andrej Galica a FB Slovenskybiatlon