Obchodné centrum Möbelix v R. Sobote majú začať stavať na jeseň. Pripravujú už komunikácie

S výstavbou obchodného centra Möbelix na Cukrovarskej ulici v Rimavskej Sobote by sa malo začať na jeseň tohto roka. Ako pre vobraze.sk uviedol Branislav Hrvol zo spoločnosti RS-Real, spoločnosť RAS Immobilien SK zaháji realizáciu výstavby projektu Möbelix na prelome októbra a novembra 2023. „Ihneď po ukončení realizácie 1. etapy dopravných komunikácií, chodníkov, prekládok a rozšírení inžinierských sietí, ktorú v týchto dňoch začala realizovať spoločnosť RS-Real,“ povedal zástupca spoločnosti Branislav Hrvol. Cesta má ísť za čerpacou stanicou až po existujúcu komunikáciu pri parkovisku pred Tescom. Na prvú etapu má nadväzovať druhá a pôjde o prepojovaciu komunikáciu smerom na Košickú cestu.

Celková dĺžka objektu OC Möbelix má byť 144,7 m, šírka 45,7 m a maximálna výška 13,6 m. Úžitková plocha má celkovo predstavovať približne 12 990 m2. Pri obchodnom centre má vzniknúť okolo 150 parkovacích stojísk. Objekt bude postavený neďaleko čerpacej stanice Tanker. Nová cesta má zlepšiť podmienky pre prístup aj k Stanici technickej a emisnej kontroly STK MT Control, ktorá sa nachádza v tesnom susedstve pozemku pre obchodné centrum.

Stavebné povolenie pre výstavbu objektu s nábytkárskym sortimentom a príslušenstvom v areáli bývalého cukrovaru nadobudlo právoplatnosť v zime tohto roku. Podľa neho má byť stavba dokončená najneskôr do 31. decembra 2024 a záleží na investorovi, kedy ju do tohto termínu dokončí. V žiadosti o vydanie stavebného povolenia bol ako predpokladaný termín dokončenia stavby uvedený rok 2023.

Zdroj: vobraze.sk, foto: RS-Real