Nákupné centrum OBI Rim. Sobota má mať novú presklenú fasádu

Obchodný reťazec OBI má naďalej v pláne zrekonštruovať existujúce priestory bývalej Hypernovy na Hostinského ulici v Rimavskej Sobote. Zrevitalizované majú byť tak, aby mohlo slúžiť ako predajňa hobby a záhradného tovaru, ako ďalšia stavba reťazca OBI.

„Nový vstup do OC je riešený realizovaním novej časti presklenej fasády v čelnej severozápadnej fasáde objektu, ktorá bude prestrešená novou oceľovou markízou a lemovaná novým reklamným oceľovým rámom,“ uvádza referát odboru rozvoja mesta Rimavská Sobota v oznámení o začatí územného konania. Oceľový prístrešok nad pôvodným vstupom má byť demontovaný a pôvodný hlavný vstup zrušený.

„Účelu stavby a predpokladanej klientele zodpovedá existujúce riešenie prístupovej komunikácie a existujúce riešenie statickej dopravy. Pre účely parkovania návštevníkov nákupného centra je k dispozícii parkovanie pred obchodným centrom,“ informuje referát stavebného poriadku. Zdrojom tepla pre vykurovanie a ohrev vetracieho vzduchu má zostať jestvujúca teplovodná kotolňa na spaľovanie zemného plynu. 

Fázu príprav výstavby deklarovala v druhej polovici minulého roka aj samotná spoločnosť. K termínu predpokladaného otvorenia sa nevyjadrili. Spoločnosť OBI vtedy hľadala aj zamestnancov. Navrhovateľom vydania rozhodnutia o umiestnení stavby je spoločnosť Supernova Rimavská Sobota so sídlom v Bratislave.

Zdroj: vobraze.sk