V druhej polovici roka hodlá Lidl začať výstavbu novej predajne v R. Sobote

predajňa Lidl na Cukrovarskej ulici

Spoločnosť Lidl plánuje začať výstavbu svojej druhej predajne v Rimavskej Sobote v druhej polovici tohto roka. Pre vobraze.sk to uviedol vedúci úseku komunikácie Lidl SR Tomáš Bezák. „Pre plánovanú predajňu v R. Sobote už disponujeme všetkými potrebnými povoleniami,“ dodal. Podľa jeho vyjadrenia však momentálne nedokážu odhadnúť termín otvorenia tejto predajne. Bezák priblížil, že v nej bude pracovať viac ako dvadsať zamestnancov.

Obchodný reťazec Lidl už má v súčasnosti predajňu na Cukrovarskej ulici. „Pre vybudovanie druhej predajne sme sa rozhodli z toho dôvodu, že prvá naša predajňa v R. Sobote pochádza ešte z roku 2007 a v priebehu rokov sa ukázalo, že R. Sobota a okolie má potenciál ešte aj pre druhú našu predajňu. Tešíme sa, že v horizonte mesiacov budú môcť naši zákazníci z R. Soboty nakúpiť v novej a modernej predajni Lidl,“ priblížil vedúci úseku komunikácie.

Stavebné povolenie na výstavbu druhej predajne Lidl bolo vydané v lete minulého roka. Predajňa sa bude nachádzať v priestore areálu bývalej tabakovej továrne na Hostinského ulici v R. Sobote. Búracie práce sa tam už uskutočnili.

Lidl má mať predajňu aj v Hnúšti. „V prípade Hnúšte sa nachádzame vo fáze zabezpečovania potrebných povolení a až po ich získaní budeme vedieť odhadnúť ďalšie termíny,“ vyjadril sa Tomáš Bezák.

Zdroj: vobraze.sk