Pred Vianocami nakúpite u Ivetky rôznorodé produkty. Dostala nový tovar a prezradila aj pár zvykov a dôležitosť fazule

Iveta Paprčková je komunikatívna, otvorená a úprimná podnikateľka, ktorá ďakuje svojim tradičným aj novým zákazníkom za ich podporu.

V neveľkom obchode na Ulici B. Bartóka v Rimavskej Sobote u Ivetky nájdete pestrú ponuku tovaru aj pred Vianocami. Nakúpiť tu môžete všetko zdravé a chutné, čo by nemalo na správnom štedrovečernom stole chýbať. K tomu za výhodné ceny. Ako prezradila Iveta Paprčková, pred sviatkami sa v obchode snaží mať všetky potrebné tradičné dobroty, ktoré by nemali chýbať na blížiace sa sviatky pokoja, radosti, lásky a porozumenia. Zaradila medzi ne med, cesnak, orechy, oblátky, hríby, domácu kyslú kapustu, či mak.

„Ten je veľmi dôležitý, aby bolo peňazí ako maku, skoro takisto aj strukovín, ktoré obsahujú veľa bielkovín. Niekedy fazuľu používali ako náhradu za mäso. Dlho vydrží a je zdravá. Veľmi dobre sa s ňou pracuje v kuchyni, len ju treba pred varením namočiť a začať pripravovať spolu s mäsom,“ hovorí aj ako skúsená kuchárka.

Na tradície by sa nemalo zabúdať. S úsmevom preto dodáva, že od šošovice praje ľuďom veľa peňazí v novom roku. „Od fazule sú však ešte väčšie bankovky a od veľkej fazule bugárky tie najväčšie. Treba brať veci s humorom, nemusí byť všetko vážne aj v tejto dobe,“ odkazuje komunikatívna, otvorená a úprimná podnikateľka, ktorá ďakuje svojim tradičným aj novým zákazníkom za ich podporu.

Počas sviatkov plánuje mať otvorené ako v bežné pracovné dni. „V nedeľu 18. decembra nerobím. Je to čas oddychu a treba si nájsť čas aj pre seba i rodinu. To hovorím aj zákazníkom,“ odkazuje Iveta Paprčková, ktorá už dvanásty rok predáva ovocie aj zeleninu. Obchodík je obľúbený medzi jej zákazníkmi. Majú radšej malé predajne. Nájdu v nich totiž veľa tovaru, radi ich tu obslúžia a nenachodia sa, ako vo veľkých supermarketoch.

Počas vianočných sviatkov má zaužívané nebrať jedlo zo stola, ani omrvinky. Dobrý chlieb má vydržať zabalený v utierke od Štedrého večera do Silvestra. V ponuke má okrem trubičiek domácej výroby aj čisté dubáky, syry, oštiepky či žinčicu z Tisovca, paradajkový pretlak. Nájdete u nej v ponuke gemerské mlieko, smotanu i maslo. Treba prísť a presvedčiť sa. S prázdnymi rukami z obchodu neodídete.

Okrem citrusov má aj sušené ovocie, rakytníkovú šťavu, granátové jablká, ale aj citrusy. Kúpiť si u nej môžete aj maďarské cestoviny i lekváre z Rimavskej Soboty. Z vlastnej zeleniny v súčasnosti má v ponuke zemiaky, petržlen, mrkvu či cibuľu. Pre čerstvú kapustu odporúča kontaktovať ju na telefónnom čísle 0908 276 348.

„Prajem všetkým pokojné sviatky, plné zdravia a Božieho požehnania,“ dodáva.

Predajňa v podchode pri bývalej Tatrabanke, na vjazde k Hlavnému námestiu v Rimavskej Sobote


Predajňu ovocia a zeleniny s rozmanitými chuťovkami nájdete pri vjazde na Hlavné námestie v Rimavskej Sobote, v podchode oproti novej tržnici – Obchodnému centru RS Park.

Zdroj: PR – článok