U Ivetky nájdete všetko potrebné na štedrovečerný stôl. Nechýba med či vianočné trubičky

Blížia sa sviatky pokoja, radosti, lásky a porozumenia. K nim rozhodne nemôže chýbať kopec dobrôt na štedrovečernom stole. Tie nájdete u Ivetky v neveľkom obchodíku na Ulici B. Bartóka v Rimavskej Sobote. „Otvorené máme aj naďalej, ako v bežné pracovné dni. Sme nepretržitá prevádzka aj napriek pandemickej situácii,“ priblížila Iveta Paprčková, ktorá už jedenásty rok predáva ovocie i zeleninu.

Iveta Paprčková v obchode s ovocím a zeleninou vyzdobila stôl plný zdravých dobrôt

Zo skúseností a záujmu o tovar aj tento rok nepodceňuje situáciu a zásobila svoj obchodík zdravým ovocím a zeleninou. „Nechýba domáca kyslá kapusta či ďalší elixír na imunitu, rakytník. Máme aj domáci med, cesnak a vianočné trubičky, ktoré nemôžu chýbať na štedrovečernom stole. Treba sa prísť pozrieť, určite u mňa nájdete niečo dobré a chutné aj do mikulášskych balíčkov,“ odkazuje komunikatívna, otvorená a úprimná podnikateľka, ktorá ďakuje svojim tradičným aj novým zákazníkom, za ich podporu.

„Prajem všetkým pokojné sviatky, plné zdravia a Božieho požehnania,“ dodáva.

Tovar má z Maďarska, od miestnych výrobcov, ale aj vlastnoručne vypestovaný. Obzvlášť si pochvaľuje domáce ovčie výrobky z Tisovca či Veľkých Teriakoviec či cestoviny a strukoviny. S predajom jej asistuje aj milá Andrejka. Ako tvrdia, spolu tvoria silný a veselý ženský tím. V prípade objednania tovaru ich môžete kontaktovať na telefónnom čísle 0908 276 348.

Predajňu na Ulici B. Bartóka v R. Sobote navštevujú zákaznáci aj z iných miest. Nájdete ju v podchode

Vo svojom obchodíku zažila lepšie aj horšie časy. Bojovníčku dokonca neodradil ani požiar v predajni. „Pomohlo mi vtedy 21 priateľov a v priebehu dvoch dní bolo vymaľované a znovu otvorené, za čo im stále ďakujem,“ povedala Iveta Paprčková, ktorá v tých dňoch predávala na schodoch pri obchodíku. Po pár dňoch mala ale znovu otvorené a zákazníkov vítala s úsmevom a odhodlaná prežiť na trhu. Ako pre vobraze.sk prezradila, obchodu sa venuje už približne 23 rokov.

„Začínala som ešte na starej tržnici. Predávala som ešte na stole a neskôr v obchode. V januári to bude 11 rokov, čo som na tomto mieste v podchode vedľa bývalej Tatrabanky,“ hovorí majiteľka obchodu, ktorá je síce častokrát rozlietaná, ale snaží sa mať pre svojich zákazníkov stále niečo dobrého a kvalitného. Ako priblížila, najviac si všimla, že kvalitný regionálny tovar ľudia začali oceňovať v čase pandémie.

Na jej pultoch nájdete rozmanité sezónne ovocie či zeleninu. Výnimkou nie je ani fajné exotické ovocie, aktuálne figy či avokádo. Z tých najtradičnejších na Slovensku je kapusta. „Aj dnes nám priviezli čerstvo narezanú kapustu. K dispozícii bude raz, dvakrát do týždňa, podľa objednávok. Aby ju mali ľudia zaručene čerstvú,“ dodáva Iveta Paprčková. Záujemcovia volajte na 0908 276 348.

V predajni nájdete najnovšie aj čerstnú rezanú kapustu. Využite možnosť objednávky, odkazuje majiteľka obchodu

Predajňa v podchode pri bývalej Tatrabanke, na vjazde k Hlavnému námestiu v Rimavskej Sobote

Z tradičného tovaru u nej nájdete miestne maslo a smotanu z Gemerskej mliekarne, ako aj čerstvé syry, bryndzu, tvaroh, či oštiepky od domácich výrobcov z Tisovca či Veľkých Teriakoviec. „Ľudia k nám radi chodia nakupovať aj cestoviny z Maďarska. Máme aj veľmi dobré strukoviny, cestoviny aj lekváre z Risa v Rimavskej Sobote,“ vymenúva pestrosť tovaru majiteľka. Z vlastnej zeleniny v súčasnosti má v ponuke zemiaky, petržlen, mrkvu či cibuľu.


Predajňu ovocia a zeleniny s rozmanitými chuťovkami nájdete pri vjazde na Hlavné námestie v Rimavskej Sobote, v podchode oproti novej tržnici – Obchodnému centru RS Park.

Zdroj: PR – článok