Na Sídlisku Západ v R. Sobote predávajú obľúbené pečivo z remeselnej pekárne Baretka. Jeho vôňu a chuť si zamilujete

Chutné, čerstvé i voňavé chlebíky, pečivo, plnený croissant, štrúdľu či bagety na raňajky si môžu dopriať aj obyvatelia najväčšieho sídliska v Rimavskej Sobote. Pestrú ponuku pečiva nájdete na Sídlisku Západ v predajni Baretka, na malej tržnici. Predajňa je malá, no plná vôní a zákazníci v nej môžu nakupovať už mesiac. V ponuke je tu šesť druhov chleba, jeden z nich, kváskový biely chlebík (900 g) je od dnešného dňa za bezkonkurenčnú cenu 1,60 eur. Okrem toho si zákazníci k čerstvému pečivu či koláčom môžu dopriať aj espresso či espresso s mliekom do ruky za rovnakú cenu 0,70 eur. 

Pri návšteve pekárne zákazníkov privíta okrem príjemnej vône čerstvo upečeného chleba aj priateľská atmosféra. „Ľudia k nám chodia skoro ráno, keď idú do práce, ale aj keď nosia deti do školy, alebo pri návšteve neďalekého zdravotného strediska. Nakupujú u nás pre deti bagety, alebo rozličné kvalitné a čerstvé pečivo,“ hovorí vedúca prevádzky Baretka Miroslava Lajgútová z R. Soboty.  Aby vyšli v ústrety zákazníkom, tak majú otvorené od šiestej hodiny ráno. Okrem čerstvých bagiet majú v ponuke aj moravské koláče, vanilkovú ružu, malinovú pľundru či pagáče i dubčekove rožky. 

„Ľudia sa začínajú vracať k vôňam, dobrým chutiam a chcú si dopriať niečo tradičné,“ priblížila Lajgútová, ktorá má dlhoročné skúsenosti v potravinárstve, ako aj s predajom. Najobľúbenejšie chleby sú kráľovský kváskový či celozrnný kváskový chlieb. „Dvakrát do týždňa v utorok a štvrtok máme aj proteínový chlieb. Je tmavý a ľahký. Zákazníkom radi povieme, čo a kedy bude k dispozícii podľa aktuálnej ponuky,“ dodáva.

Otvorením predajne na sídlisku vyšli v ústrety zákazníkom, ktorí si radi kúpia čerstvé pečivo na ceste do práce, alebo cestou domov a nechcú to mať ďaleko. Otvorené je od 6:00 hod – do 17.00 hod., kedy ešte nie sú v prevádzke okolité malé prevádzky na Sídlisku Západ. 

Malá predajňa je pečivom zásobovaná z veľkej pekárne i kaviarne Baretka, ktorá už vyše roka sídli na Ulici Mikszátha, oproti obchodnej akadémii. Pri návšteve ich obidvoch predajní s remeselným pečivom a ochutnananím cítiť rozdiel, ktorý prináša tradičné remeselné pečenie. Vo veľkej prevádzke majú najširšiu ponuku remeselného pečiva. V príjemnom prostredí sa návštevníci môžu zastaviť aj na kávu či chutný čaj a posedieť si na terase. Ako v Baretke avizujú, vrátia sa aj k výrobe obľúbenej rímskej pizze. 

Stánok Baretky nájdete počas leta aj na podujatiach, nedávno boli na Noci múzeí v Gemersko-malohontskom múzeu a chystajú sa koncom týždňa aj na amfiteáter na podujatie Június feszt. 

Zdroj: PR-článok, Baretka Rimavská Sobota

V R. Sobote otvoria novú remeselnú pekáreň a kaviareň Baretka. Poznáme termín