Slíž z R. Soboty získal ďalší titul v silovom trojboji a kraľoval aj v absolútnom poradí

Silový trojbojár Kristián Slíž z Rimavskej Soboty sa stal opäť majstrom Slovenska v seniorskej kategórii. Na sobotňajšom národnom šampionáte v Častej si vybojoval zlato v hmotnosti do 105 kg. V trojboji dosiahol výkon 915 kg (drep – 370 kg, tlak na lavičke – 245 kg, mŕtvy ťah – 300 kg). Nielenže však dvadsaťosemročný Slíž kraľoval vo svojej váhovej kategórii, stal sa totiž aj absolútnym víťazom medzi mužmi, teda naprieč všetkými váhovými kategóriami po prepočítaní výkonov.

„Určite som mal ambície získať titul v mojej váhe. Som rád, že som okrem toho zvíťazil aj v absolútnom poradí. To som celkom nemal v pláne. Splnil som limit a zabezpečil si miestenku na majstrovstvá Európy,“ povedal pre vobraze.sk Kristián Slíž (ŠK SPC Častá).

S predvedenými výkonmi bol spokojný. „Na to, v akej fáze tréningového procesu sa nachádzam, boli tie moje výkony v jednotlivých disciplínach fajn. Príprava na májový európsky šampionát, ktorý sa bude konať v Luxembursku, ide dobre. Chcel som si v Častej vytvoriť osobný rekord v trojboji (930 kg), potreboval som na to zvládnuť v mŕtvom ťahu 315 kg, bolo to blízko, ale nepodarilo sa mi to zdvihnúť,“ priblížil reprezentant Slíž.

Kristián Slíž získal už šiesty titul majstra Slovenska medzi seniormi. Predtým sa presadil v mládežníkom veku. „Mám chuť rozširovať ich počet. Baví ma silový trojboj,“ poznamenal.

V roku 2021 si vybojoval Slíž bronz na európskom šampionáte v Plzni, toto tretie miesto v trojboji považuje za životný úspech. V minulosti súťažil v džude.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Slíža